Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

(Χωρίς σχόλια! Κατά τα άλλα... Ζήτω οι Ρώσοι)! Οι ΗΠΑ ζητούν απομάκρυνση του Γιαβούζ από την ΑΟΖ Κύπρου ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Οι ΗΠΑ ζητούν απομάκρυνση του Γιαβούζ από την ΑΟΖ Κύπρου

Παράνομες θεωρούν οι ΗΠΑ τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, ανοικτά της Καρπασίας, και παροτρύνουν την Τουρκία να τις τερματίσει αμέσως και να απομακρύνει το γεωτρύπανο από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του Γιαβούζ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων».
 
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε. 
 
Είπε ακόμη «ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργούν συγκρατημένα». «Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθεί τη συνεργασία και να παρέχει μια βάση για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλη την περιοχή» συμπλήρωσε. 

 
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε τέλος «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εξεύρεση μιας ακριβοδίκαιης λύσης για διαμοιρασμό των ωφελημάτων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου μεταξύ των δυο κοινοτήτων».

Πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, philenews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου