Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

(Τα σχόλια... δικά σας)! Ραντεβού με Αλέξη, Φώφη και μπόλικο Λιβάνη ΤΟ ''ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ'' ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ''ΚΥΑΝΟΠΩΓΩΝΟΣ'' ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ραντεβού με Αλέξη, Φώφη και μπόλικο Λιβάνη

Μία συνάντηση με πολιτικές προεκτάσεις, σε μία περίεργη πολιτική συγκυρία, εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Αντωνίου (μεγάλη η χάρη του) στην κατοικία του γηραιού πρωτοσυμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Εκδότης με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, του οποίου τα χρέη ρυθμίστηκαν κατ' επανάληψη με την προσωπική εποπτεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως διατείνεται η Κουμουνδούρου, ο Αντώνης Λιβάνης διατηρεί άριστες σχέσεις με γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος παραδοσιακά στήριξε (και στηρίζει ενδεχομένως) τη Φώφη Γεννηματά.


Ο Αντώνης Λιβάνης
Ο Αντώνης Λιβάνης
Στην κατοικία του κ. Λιβάνη ωστόσο βρέθηκαν ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Κώστας Λαλιώτης (άλλη σαρξ εκ της σαρκός του Ανδρέα Παπανδρέου) ο Νίκος Σηφουνάκης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Έφη Αχτσιόγλου και βεβαίως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην παρέα και ο Κίμων Κουλούρης.

Η πολιτική συγκυρία δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια ερμηνειών. Αφορά στη διαδικασία απορρόφησης ενός τμήματος της Κεντροαριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα και του υπολοίπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.
Η «συνεύρεση αυτή είναι εξευτελιστική και μη διαχειρίσιμη» ομολογούσε ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το πρωί, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την «αστικού τύπου» συνάντηση στο σπίτι του Λιβάνη

Η «συνεύρεση αυτή είναι εξευτελιστική και μη διαχειρίσιμη» ομολογούσε ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το πρωί, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την «αστικού τύπου» συνάντηση στο σπίτι του Λιβάνη.

Από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου τα σχόλια ήταν ακόμη πιο πικρόχολα, αφού συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υπενθύμιζαν πως ο Αντώνης Λιβάνης διαδραμάτισε ρόλο Κυανοπώγωνα επί μακρόν, εμπλέκεται με την έκδοση των «Επικαίρων» σε έναν περίεργο (ιδεολογικά και γεωπολιτικά) διάλογο με κύκλους που προκάλεσαν και προκαλούν προβλήματα με παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και χρηματοδοτείται από συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα.


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν την Παρασκευή το πρωί πως το ΚΙΝΑΛ στην πραγματικότητα είναι μία «ρευστή πολιτική μάζα και είναι περισσότερο διαλυμένο από το Ποτάμι αλλά και πως η όποια υπόγεια συζήτηση με αυτόν τον χώρο ευτελίζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, η οποία μόλις προ δύο ημερών κατάφερε να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά, όπως διαφαίνεται, καταφέρνει και να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά και την τελική τοποθέτηση των πέντε βουλευτών του Ποταμιού καθώς και από τη διαφαινόμενη θετική ψήφο του Θανάση Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ (ΚΙΝΑΛ). 
Απλώς αναπαράγεται χωρίς να υπάρχει διάψευση από τα ΜΜΕ. Ωστόσο, το zougla.gr επιβεβαίωσε την είδηση μέσω των παρισταμένων«Υπ' αυτές τις συνθήκες συζητήσεις με τη Φώφη Γεννηματά και μάλιστα εν κρυπτώ, τύπου κοινωνικών συναναστροφών, δεν ωφελούν ούτε την κυβέρνηση ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ, και εν πάση περιπτώσει τέτοιες επαφές θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά πάντως όχι τώρα» επισημαίνουν οι παραπάνω κομματικοί κύκλοι στην Κουμουνδούρου.

Η συνάντηση στην κατοικία του Αντώνη Λιβάνη δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Μαξίμου. Απλώς αναπαράγεται χωρίς να υπάρχει διάψευση από τα ΜΜΕ.

Ωστόσο, το zougla.gr επιβεβαίωσε την είδηση μέσω των παρισταμένων. Οι καλεσμένοι του Αντώνη Λιβάνη ανέφεραν πως ο βετεράνος πολιτικός και εκδότης κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες «ανοίγει το σπίτι του σε όλους για τη γιορτή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί από όλους τους χώρους βρίσκονται μαζί στην κατοικία του. Η Φώφη Γεννηματά έρχεται κάθε χρόνο. Αν υφίσταται θεωρητικά πολιτικό νόημα σε αυτήν τη μάζωξη, αφορά εκείνους που δεν συνήθιζαν στο παρελθόν να επισκέπτονται τον Αντώνη Λιβάνη για να του ευχηθούν». Αυτά δήλωσαν στο zougla.gr ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων στην κοινωνική αυτή εκδήλωση. Η τελευταία φράση, πάντως, ήταν αιχμηρά χαρακτηριστική και προφανώς αναφερόταν στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. 

Ως προς τις πολιτικές προτεραιότητες τώρα, είναι ενδεικτικό πως στο ίδιο το Μαξίμου επιχειρούν να διαχειριστούν την οιονεί ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κόντρας Καμμένου - Κοτζιά, η οποία σύντομα θα λάβει νέες διαστάσεις, κι όχι το τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην κατοικία του Αντώνη Λιβάνη.


https://www.zougla.gr/politiki/article/rantevou-me-aleksi-tsipra-ke-mpoliko-livani

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου