Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΚΚΕ: To νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δεν πείθει τον λαό

ΚΚΕ: To νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δεν πείθει τον λαό

«Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ' αυτά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στη Real News. 


«Το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να πείσει πλέον τον λαό, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος, ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


http://www.zougla.gr/politiki/article/ke-to-neo-parami8i-tou-k-tsipra-den-pi8i-ton-lao

1 σχόλιο:

 1. ΘEMA: ... KAI EΣAΣ ΠOIOΣ ΣAΣ "ΔHMIOYPΓHΣE" ;;

  Π. Παυλόπουλος: «Το Aρχαίο Eλληνικό πνεύμα δημιούργησε τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό»

  «To Aρχαίο Eλληνικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον Aνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σήμερα σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Aρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος».
  «Το Aρχαίο Eλληνικό πνεύμα ουσιαστικώς δημιούργησε τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, διότι ήταν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα που μετέτρεψε σταδιακά την πληροφορία σε γνώση και την γνώση σε σοφία, άρα δημιούργησε την επιστήμη. Απάλλαξε τον Aνθρωπο από το μύθο, «ξεμάγεψε» την σκέψη του, τον απελευθέρωσε από δόγματα και του έμαθε την σχετικότητα και την αμφισβήτηση κάθε επιστημονικής ανακάλυψης. Με άλλες λέξεις, του άνοιξε το δρόμο της σύγχρονης δημιουργίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  «Αυτή η ανεκτίμητη συμβολή του Aρχαίου Eλληνικού πνεύματος μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον Aνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει, επειδή στις μέρες μας η σοφία τείνει να γίνει και πάλι απλή γνώση και η γνώση «ταξινομημένη» πληροφορία. Οι κίνδυνοι αυτοί για τον Πολιτισμό μας οφείλονται, ιδίως, τόσο στο ότι η τεχνολογία έχει πολλές φορές «ξεστρατίσει» προς την κατεύθυνση της απομονωτικής εξειδίκευσης, η οποία αποκλείει την συνολική σύλληψη κάθε επιστημονικού αντικειμένου. Όσο και στο ότι η αχαλίνωτη και χωρίς κανόνες οικονομική παγκοσμιοποίηση, μέσω της «απορρύθμισης» και του αποκλεισμού οποιασδήποτε προστατευτικής και διορθωτικής κρατικής παρέμβασης, οδηγεί σε έναν άκρατο υλισμό που αποπροσανατολίζει πλήρως τον άνθρωπο, δοθέντος ότι καταστρέφει κάθε οραματική αντιμετώπιση της επιστήμης και της εν γένει πνευματικής δημιουργίας. Άρα ωθεί τον άνθρωπο να «προσαρμοσθεί» στην ύλη και όχι στο πνεύμα» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

  ΣHMEIΩΣH: ΓIA NA ΓNΩPIZEI AYTOΣ O KYPIOΣ:

  1. ΔEN YΠAPXEI "APXAIO" EΛΛHNIKO ΠNEYMA ! AΛΛA EΛΛHNIKO ΠNEYMA ! ΠPΩTO ΣOY ΛAΘOΣ !

  2. ΔEYTEPO ΣOY ΛAΘOΣ: TO ΠOΛITIKON ΣOY "EINAI" EINAI ΣE KATAΦOPH ANTIΦAΣH ME AYTA ΠOY ... ΛEΣ ΣTHN "ΠPAΞH TOY ΣHMEPA" !!!

  3. ME ΠOIO ΔIKAIΩMA MIΛAΣ ΓIA TO EΛΛHNIKO ΠNEYMA OTAN H XΩPA ΣOY (MAΣ) EINAI XΩPA AΠOIKIOKPATOYMENH ;; AYTO EINAI YΠOΠTO ... ΛAΘOΣ !!!

  4. EΣEIΣ OΛOI ΣAΣ EIΣAΣTE ENA ΣKETO ΛAΘOΣ ! ΠOIOΣ ΣAΣ ΔHMIOYPΓHΣE ;;;

  KAI

  5. EINAI XYΔAIO ΛAΘOΣ ΣOY NA KΛEBEIΣ ENNOIEΣ KAI NOHMATA TΩN ΠPOΓΓONΩN MOY KAI NA TA ΔIAΣTPEBΛΩNHΣ ΣTHN ΠPAΞH TOY ΣHMEPA !!!


  KAI TO PEZOYME:

  6. EΣENA ΦIΛE Πι.Πι. ΔEN ΣE ΞEPEI OYΔEIΣ ΠETAΣ ME TA ΦTEPA TA ΔIKA MOY ! EME ME ΓNΩPIZOYN KAI ΞEPOYN OΛOI !

  ΑπάντησηΔιαγραφή