Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ποιοι δημιούργησαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Ποιοι δημιούργησαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο

 Του Κώστα Μπετινάκη



Εκμεταλλευόμενη την συνταγματική παράγραφο που ονομάζεται το «Freedom of Information Act» (ελευθερία στην πρόσβαση πληροφοριών) η νομική υπηρεσία Judicial Watch κατόρθωσε να αποκτήσει άκρως απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας του στρατού «Defense Intelligence Agency» (πιο γνωστής ως DIA) που αναφέρεται στην δημιουργία του ISIS: “THE WEST, GULF COUNTRIES, AND TURKEY [WHO] SUPPORT THE [SYRIAN] OPPOSITION . . . [SUPPORT] ESTABLISHING A DECLARED OR UNDECLARED SALAFIST PRINCIPALITY IN EASTERN SYRIA . . . IN ORDER TO ISOLATE THE SYRIAN REGIME . . .”. (Η Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία που υποστηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση δημιουργούν μία Σαλαφιστική οντότητα στην ανατολική Συρία, προκειμένου να απομονώσουν το συριακό καθεστώς).





Το έγγραφο είχε αποκτηθεί από την Judicial Watch με αφορμή την φονική επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, αλλά τότε δεν είχε δοθεί μεγάλη σημασία σ’ αυτό. Ώσπου ρωσικό υπόμνημα 50 σελίδων στον ΟΗΕ, αποκάλυπτε το αμερικανικό «Σχέδιο Β» της δημιουργίας του ISIS από την DIA.
Στο ρωσικό υπόμνημα αναφερόταν ότι τα χημικά που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε το καθεστώς Άσαντ, είχαν χορηγηθεί στους «επαναστάτες» από τον πρίγκιπα Bandar της Σαουδικής Αραβίας.
Αλλά πώς να πληροφορηθεί ο πολίτης της Δύσης για το παρασκήνιο της δημιουργίας του ISIS, όταν τα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ως βασικόπληροφοριοδότη τα αυστηρά ελεγχόμενα αμερικανικά Μέσα. Πλην –ευτυχώς- των εναλλακτικών ιστοσελίδων αδέσμευτης πληροφόρησης. 

Οι ειδήσεις που είχαν επιμελώς αποσιωπηθεί από τα «αξιόπιστα» δυτικά Μέσα:

# Στις 23 Φεβρουαρίου 2015 το πρακτορείο «FARS» είχε μεταδώσει ότι ο ιρακινός στρατός είχε καταρρίψει δύο βρετανικά μεταγωγικά που μετέφεραν οπλισμό για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

# Την 1η Μαρτίου 2015 το πρακτορείο «FARS» είχε μεταδώσει πως οι ιρακινές δυνάμεις γνωστές και ως “Al-Hashad Al-Shabi” κατέρριψαν αμερικανικό ελικόπτερο που μετέφερε οπλισμό για το ISIS.

# Στις 10 Απριλίου 2015, το «Press TV» μετέδωσε πως μετά από συριακό αίτημα το Ισλαμικό Χαλιφάτο χαρακτηρίσθηκε τρομοκρατική οργάνωση. Κάτι που δεν αποδέχθηκαν τότε, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ιορδανία.

# Ουδένα δυτικό Μέσο είχε δημοσιοποιήσει φωτογραφίες μελών τους ISIS με τατουάζ του αμερικάνικου στρατού. 



# Στις 19 Mαΐου 2015, Brad Hoof από το levantreport.com αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του 2012 που ανέφερε: «Θα ενισχύσουμε την άνοδο του Ισλαμικού Χαλιφάτου προκειμένου να απομονωθεί το συριακό καθεστώς».

# Στις 22 Ιουνίου 2015, ο πρώην συνεργάτης της CIA Steven Kelley, εξηγούσε, πως «οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον ISIS για χάρη του Ισραήλ ώστε να μην τελειώνει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ώστε να μην ασχολούνται όλοι με το Ισραήλ, ενώ θα ωφελούνται από τις παραγγελίες όπλων οι πολεμικές βιομηχανίες αλλά και οι γερουσιαστές που τις υποστηρίζουν».

Στις 11 Ιουλίου 2015 ο Gordon Duff, αρχισυντάκτης στο veteranstoday.com αποκάλυψε από τους φακέλους στενού συνεργάτη του γερουσιαστή John McCain το στημένο video ενός «αποκεφαλισμού» από τζιχαντιστές. Λες και πρόκειται για σκηνικό από ταινία του Χόλυγουντ.



Μόλις στις 12 Ιουλίου 2015, στο περιοδικό ΤΙΜΕ, υπάρχει η «πρωτοφανής παραδοχή» ότι «το ISIS ανεφοδιάζεται με όπλα και από χώρες του ΝΑΤΟ» και ότι «η είδηση μεταδίδεται μόνον από εναλλακτικά Μέσα ενημέρωσης».

# Στις 18 Νοεμβρίου 2015 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέθεσε 40 χώρες μερικές από τις οποίες ανήκουν στην G-20, ότι ενισχύουν οικονομικά το ISIS, και είπε ότι με πρόφαση ότι βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές, οι ΗΠΑ καταστρέφουν βασικές δομές της Συρίας.

# Στις 22 Νοεμβρίου 2015 πολλαπλές πηγές αποκαλύπτουν ότι διεξάγεται λαθρεμπόριο πετρελαίου από τον ISIS μέσω Τουρκίας και μάλιστα κατονομάζεται ο γιός του Ερντογάν ότι κερδίζει από το λαθρεμπόριο αυτό.

Αλλά από τότε που ξεχάστηκε η Smith-Mundt Act του 1948 η οποία αναφερόταν στην τεχνική της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας στις ΗΠΑ, υπάρχουν άραγε αξιόπιστες αμερικανικές πηγές ειδήσεων; Ούτε οι «The New York Times».


http://www.zougla.gr/kosmos/article/pi-dimiourgisan-to-islamiko-xalifato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου