Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης



Στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η λειτουργία, εισέβαλε το πρωί της Κυριακής ομάδα αντιεξουσιαστών, διαμαρτυρόμενη για την εκκένωση των κτιρίων της πόλης που βρίσκονται υπό κατάληψη από πρόσφυγες και μετανάστες.
AdTech Ad

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ ήρθαν και σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην εκκλησία.
 
Μετά από λίγα λεπτά οι εισβολείς βγήκαν από το ναό και παρέμειναν στο προαύλιο χώρο, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ, προχωρώντας σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.
 
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πατέρας Μεθόδιος, όταν ο ίδιος βγήκε στο προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για να τους μιλήσει, αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν, σπρώχνοντας τον με τα χέρια τους. Σύμφωνα, με τον ιερέα, οι αντιεξουσιαστές έσπρωξαν και πιστούς, που αντέδρασαν στην έφοδο τους.
«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών.
Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ τελούσε τη λειτουργία σε άλλο ναό της Θεσσαλονίκης.

ΝΔ: Φτάνει πια

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε το εξής σχόλιο για το περιστατικό:
«Επιτέλους ας μπει ένα τέλος.
Η παρατεταμένη ανοχή της Κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους.
Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα  ζήσαμε μια νέα αθλιότητα.
Τη βεβήλωση Ιερού Ναού και την βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων .
Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος Υπουργός ‘’Προστασίας του Πολίτη’’ πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι ‘’πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις’’!..
Σήμερα αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα.
Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών.
Των πολιτών που απαιτούν: ‘’Φτάνει πια’’».

Λοβέρδος: Ο επόμενος στόχος αυτών των ανθρώπων θα είναι ο επιτάφιος 

Οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" επιτέθηκαν σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη και διέκοψαν τη λειτουργία. Δεν είχα άδικο τελικά, όταν την 28η Οκτωβρίου του 2010 στον Πειραιά, όταν ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διέλυσαν την παρέλαση είχα δηλώσει : "Ο επόμενος στόχος αυτών των ανθρώπων θα είναι ο επιτάφιος". Λίγη ντροπή και λίγη αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη, διότι η ελευθερία πάνω από όλα προϋποθέτει ευθύνη.
(Πληροφορίες από seleo.gr)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eisvolh-antieksoysiastwn-sth-mhtropolh-thessalonikhs.4195144.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου