Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Δυσφημεί την Αριστερά η κυβέρνηση Τσίπρα


Με βαρύγδουπες, γελοίες αλλά, προπαντός επικίνδυνες εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος» και το «Νέο Σύνταγμα» της «Νέας Ελλάδας» του μνημονικού νεοφιλελευθερισμού, προετοιμάζεται ο νέος γύρος της αστικής επίθεσης από Σεπτέμβρη, που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα του «νέου».
 


Το πόσο «νέο» είναι το κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης μας το ξεκαθάρισαν τα ΜΑΤ που παραβίασαν το πανεπιστημιακό άσυλο στην Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς τα «παλιά» ΜΑΤ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Πόσο "νέα" μπορεί να είναι η κακέκτυπη αντιγραφή της επιδοματικής μοιρασιάς της φτώχειας και της ανεργίας, του πρώτου διδάξαντα Σημίτη;
 

Αντιλαμβανόμενη τη λαϊκή οργή που φουντώνει από την πολιτική της, η κυβέρνηση οργάνωσε ένα καλοκαιρινό επικοινωνιακό φεστιβάλ "κοινωνικής ευαισθησίας", όπως αυτά του Σκάι, μαζεύοντας σακούλες με τρόφιμα από τα απομεινάρια των κοινωνικών περικοπών του τρίτου και των δυο άλλων μνημονίων. Το "Νέο Σύνταγμα" που προωθεί δεν είναι τίποτε άλλο από μια "πλάγια" συνταγματοποίηση της νέας μνημονιακής Ελλάδας, της πανευρωπαϊκής λιτότητας, της ελαστικής ακόμη και απλήρωτης εργασίας, της ασυδοσίας των εργοδοτών, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων, της επέλασης των τραπεζών. Η πραγματική ονομασία που θα έπρεπε να είναι "Μνημονιακό Σύνταγμα" της ΕΕ, του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά θα βρεθεί από Σεπτέμβρη μπροστά σε νέες προκλήσεις. Θα χρειαστεί να συμβάλλει αποφασιστικά σε μια ενωτική αναχαίτιση της υποχώρησης του εργατικού _ λαϊκού κινήματος, στο ξέσπασμα αγώνων και στην πολιτική γενίκευσή τους, να επανεξοπλίσει το κίνημα επανεξοπλίζοντας τον εαυτό της με ένα πραγματικό νέο "Σύνταγμα" των εργατικών και των λαϊκών δικαιωμάτων, με την απαραίτητη στρατηγική και τακτική, που θα ανταποκρίνεται στις νέες, πολύ πιο απαιτητικές συνθήκες. Και ο Σεπτέμβρης θα βρει τη χώρα και την περιοχή μας μέσα σε πολεμικές προετοιμασίες, όπως δείχνουν οι διεθνείς εξελίξεις.
 
Οι παλιές λέξεις "ψωμί, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη" αποκτούν καινούργιο εκρηκτικό κοινωνικό νόημα, μετωπικό περιεχόμενο, αντικαπιταλιστική δυναμική και επαναστατική προοπτική.


 Πηγή: ¨Πριν¨  

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/07/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου