Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τέλος της αυτονομίας για τους Οικολόγους Πράσινους;

Με ένα κείμενο τους 4 εκ των Οικολόγων Πράσινων, οι Γιάννης Κούτσικος, Γιώργος Μπλιώνης, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Μιχάλης Τρεμόπουλος σχολιάζουν των προερχόμενων εκ της παράταξης βουλευτών Γιώργου Δημαρά και Γιάννη Τσιρώνη να διαφοροποιηθούν από τις αποφάσεις του κόμματος για τον εκλογικό Νομο.
Ακολουθεί το κείμενο τους:

Θλιβερή η εικόνα που παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο.
Το Πανελλαδικό τους Συμβούλιο αποφάσισε στις 17.7.2016 να καλέσει τους 2 βουλευτές-μέλη τους να ψηφίσουν σύμφωνα με τις θέσεις του κόμματος και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας καθαρά το εξής:
"Με βάση και τις θέσεις μας και τις αρχές μας, καλούμε τα δύο μέλη μας βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου του 3%, καθώς και υπέρ της μείωσης της ηλικίας δικαιώματος ψήφου".
Παρόλα αυτά, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς ψήφισε "παρών" σε μια διάταξη (άρθρο 3) σχετική με τη διατήρηση του πλαφόν του 3% ενώ ο Τσιρώνης ψήφισε ΝΑΙ σε όλα.
Κανείς τους δηλ. δεν ευθυγραμμίστηκε με την ελάχιστη και καθυστερημένη προσπάθεια των ΟΠ να δείξουν ότι δεν ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή για το κόμμα αυτό, δυστυχώς εξαιρετικά αρνητική.
Επιβεβαιώνεται πλήρως το Οικολογικό Δίκτυο, που υποστηρίζει ότι:
"Η κυβερνητική αυτή συνεργασία, στηριγμένη στη σταθερή υπερψήφιση όλων των κυβερνητικών επιλογών, ακόμα και όσων αντιβαίνουν τις αρχές της πολιτικής οικολογίας, ανέδειξε νέες αδυναμίες και αντιφάσεις στον χώρο. Καθώς είναι ξεκάθαρη η κυβερνητική επιλογή μιας απλής διαχείρισης των προγραμμάτων που επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας, διαφαίνεται το ελάχιστο εύρος των δυνατών χειρισμών, η έλλειψη αντιστάσεων στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος αλλά και η απογοήτευση της πλειοψηφίας των πράσινων ακροατηρίων και των κοινωνικών κινημάτων".
Για ένα θέμα για το οποίο δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί προσχηματικά τη "σωτηρία της πατρίδας", ειδικά ο αναπλ. υπουργός περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης έκοψε επιδεικτικά τον ομφάλιο λώρο με το κόμμα εξαιτίας της επιλογής του οποίου να ενσωματωθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκε αυτός υπουργός.
Στα εναπομείντα στους ΟΠ μέλη επικρατούν συναισθήματα οργής και απογοήτευσης ενώ ακόμη και σε αυτούς που ταυτίστηκαν με τον υπουργό επικρατεί αμηχανία, ακριβώς γιατί πρόκειται για μια στάση που μοιάζει πολύ με ληξιαρχική πράξη θανάτου της αυτόνομης παρουσίας ενός κόμματος που εξέφρασε κάποτε όλο τον οικολογικό χώρο.
Μέλη των Οικολόγων Πράσινων και ταυτόχρονα του Οικολογικού Δικτύου:
Γιάννης Κούτσικος,
Γιώργος Μπλιώνης,
Γιάννης Παρασκευόπουλος,
Μιχάλης Τρεμόπουλος
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/telos-tis-aytonomias-gia-toys-oikologoys-prasinoys

1 σχόλιο:

  1. EPE TI ΓINETE !


    ΣTO MONAXO (München/Bayern/B.R.Deutschland):

    1. O IPANOΓEPMANOΣ EITANE "ΓEPMANOΣ" XΩPIΣ NA ΞEPEI KAN ΠEPΣIKA !

    2. EITANE AKPOΔEΞIOΣ/ΦAΣIΣTAKI !

    3. ΠYPOBOΛOYΣE KAI EBPIZE TOYΣ ΞENOYΣ ΩΣ "Scheissausländer"="ΣKATOΞENOI" !

    4. EITANE ... "ΨYXIKA APPΩΣTOΣ" ! ΣIΓA TO ... NEO !!! MA EINAI ΦYΣIKH NOMOTEΛEIA OTI O ΦAΣIΣMOΣ/NAZIΣMOΣ KAI TA ΣYNAΦOI TOY EINAI ΨYXIKA ΣKOTΩMENOI !

    ΔIOTI:

    A) TO OIKONOMIKOΠOΛITIKO KAΠITAΛIΣTIKO ΣYΣTHMA EINAI AΠO THN ΦYΣH TOY APPΩΣTO !!!

    B) O NAZIΣΦAΣIΣMOΣ/AKPOΔEΞIA EINAI H EMΠPOΣΘOΦYΛAKH TOY APPΩΣTOY KAΠITAΛIΣTIKOOIKONOMIKOY ΠOΛITIKOY ΣYΣTHMATOΣ !!!

    Γ) OΠOIOI ΔIAΦΩNOYN EITE EINAI BΛAΞ EITE EINAI BΛAΞ EIΣ TON KYBO !!! (AΛΛH ΛYΣH ΔEN YΠAPXEI -ΔEN EΠEPXETE- ΣAYTHN THN ΠOΛITIKH EΞIΣΩΣH !!)

    5. .... KAI ΩΣ ΣYMΠTΩΣH THN MAYPH AYTH HMEPA ΣTO MONAXO EITANE KAI H 5 "EΠETEIOΣ" THΣ ΣΦAΓHΣ ΣTHN ΣKANΔINABIKH XΩPA ! ΣYMΠTΩΣH ;; ΔEN ... NOMIZΩ !!!


    KAI OΣO ANAΦOPA THN TOYPKIA:
    EITANE ENA KΛAΣIKO ΠPAΞIKOΠHMA ΠOY ETYXE NA MHN OΛOKΛHPΩΘEI ΔIOTI ΠPOΛABE KAI KATEBAΣE TON KOΣMO/ΛAO ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ O AΛΛOΣ ΦANATIKOΣ IΣΛAMIΣTHΣ ! KAI EΣEIΣ ΨAXNETAI THOIΣ ΓΩNIEΣ ΣTOYΣ KYKΛOYΣ ΣAΣ ! ΦOBAΣTE NA ΠAPAΔEXΘEITAI THN ΔYNAMH TOY ΛAOY ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ !

    ΓIAYTO XAIPETAI KAI TO ΣKYΛOΛOΓOI ΣTHN XΩPA MAΣ ΠOY YΠAPXOYN ΠOΛΛA "MΠANIΣTIP NTOYΛAΠ" !!!


    ANAΛYTEΣ TOY ... ANAL KAI ... YTEΣ (ANAL=ΛATINIKA KAI YTEΣ= HTTEΣ) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή