Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στη συνθήκες TTIP και CETAΗ ιστοσελίδα συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz.org απευθύνει κάλεσμα για τη διακοπή της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και ακύρωση της «Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνία» (CETA).

Όπως σημειώνεται στηδιαδικτυακή εκστρατεία, «οι συμφωνίες περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας (όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία) και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου».
«Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ», αναφέρεται σχετικά.
Στόχος του Αvaaz είναι φτάσει τα 3 εκατομμύρια υπογραφές μέχρι τις 5 Οκτωβρίου «ενάντια σε αυτές τις συμφωνίες που απειλούν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας».
«Αν δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις εμπορικές συμφωνίες TTIP και CETA, δεν είναι γιατί έχεις απορροφηθεί από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι γιατί αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή, να μην μάθεις τίποτα σχετικό πριν πέσουν οι υπογραφές», γράφει σχετικά ο ιστότοπος του Avaaz.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/diadiktyaki-ekstrateia-enantia-sti-synthikes-ttip-kai-ceta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου