Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Ε.Ε. προχωρά γοργά στην ενοποίηση του τομέα άμυνας-ασφάλειας. Ένταση των κινδύνων για τους λαούς

Παρά το πλήθος των καταστροφικών σεναρίων για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, αποκαλύπτεται ότι η τελευταία ενισχύει την τάση πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε., όχι φυσικά με ισόττιμους όρους. Είναι χαρακτηριστικές οι εξελίξεις στον τομέα Άμυνας-Ασφάλειας της Ε.Ε., δηλαδή στο πως πολεμά και καταστέλλει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας αναφέραμε «Στο Λουξεμβούργο βρέθηκε το διήμερο (Δευτέρα και Τρίτη 22 -23 Απριλίου 2013) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Παναγιωτόπουλος, συμμετέχοντας στην Σύνοδο των Υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA). Οι βασικοί στόχοι και τα ενδιαφέροντα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού αποκαλύπτονται από την παράθεση των ζητημάτων που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας: η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για τα θέματα άμυνας, η ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, η αποτελεσματικότητα των σχηματισμών μάχης, η κυβερνοάμυνα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κ.α. Τους απασχόλησαν επίσης η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για το Κόσσοβο, οι εξελίξεις στο Μαλί και στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ, καθώς επίσης και τα προβλήματα ασφαλείας στη Λιβύη και η επίδρασή τους στη ζώνη του Σαχέλ!».
Όλες πλέον οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί σε εθνικό κια ευρωπαικό επίπεδο, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη Σύνοδο του Δεκέμβρη. Οι αλλαγές στους ευρωπαϊκούς στρατούς με τις απολύσεις Μισθοφόρων, περιορισμό των δυνάμεων, αύξηση των εξοπλισμών και της συνεργασίας, ιδιαίτερα
μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των ευρωπαικών στρατών. Η συντριπτική αναδιάρθρωση της πολεμικής βιομηχανίας με την ξεχωριστή ελληνική διάσταση τόσο όσον αφορά τις συνεργασίες, αλλά και το μέλλον των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΕΑΒ, καθώς ελλοχεύει η σύγκρουση αμερικανικών-ευρωπαικών πολεμικών βιομηχανιών που διεκδικούν τις όποιες προμήθειες πολεμικού υλικού από τον Ελληνικό Στρατό -ξεχωριστό ρόλο παίζει η προσφορά μεταχειρισμένου στρατιωτικού υλικού, όπου διαμέσου της συντήρησης αυτού επιχειρήται ο έλεγχος της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και μακροπρόθεσμα οι νέες προμήθειες. Οι προοπτικές ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία-Ιράν και τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο, το Κυπριακό, οι αγωγοί και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολής Μεσογείου. Αλλά και η ανάγκη του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στις παγκόσμιες διεργασίες σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας και έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενισχύουν την αναγκαιότητα πιο ισχυρής στρατιωτικής παρουσίας. Χωρίς να εγκαταλείπεται η απαίτηση αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού-εργαζόμενου λαού και του ενδεχόμενου κοινωνικών εξεγέρσεων.
Στο πλαίσιο επομένως αυτό και θέλοντας να δώσει συνέχεια στις προηγούμενες συζητήσεις των ευρωπαίων ηγετών, παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο δράσης για μια πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική ευρωπαϊκή αμυντική ασφάλεια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των κρατών-μελών της ΕΕ προς τον σκοπό αυτό. Το σχέδιο δράσης για την άμυνα είναι η συμβολή της Επιτροπής στην επικείμενη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την άμυνα το Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μ. Μπαρόζο τόνισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να έχει τη βαρύτητα που χρειάζεται στον κόσμο χωρίς κοινή αμυντική πολιτική και κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν προς μία κοινή άμυνα, σεβόμενα παράλληλα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι του ΝΑΤΟ. «Είναι καιρός να κάνουμε περισσότερα από κοινού και είναι καιρός να δεσμευτούμε για περισσότερη συνεργασία στον τομέα της άμυνας. Αυτό επιθυμώ να δω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.

Το σχέδιο επιχειρεί να απαντήσει και στα κύρια ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία πλήττεται ιδιαίτερα από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς, ενώ η ανταγωνιστικότητά της απειλείται από τον συνεχιζόμενο κατακερματισμό των αμυντικών αγορών της Ένωσης. Όπως δήλωσε ο Ζ. Μπαρόζο, η ευρωπαϊκή βιομηχανία άμυνας απασχολεί περίπου 400.000 εργαζομένους και δημιουργεί επιπλέον 960.000 έμμεσες θέσεις απασχόλησης, ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2012 ανήλθε στα 96 δισ. ευρώ. Σημειώνεται, επίσης ότι η έρευνα στον τομέα αυτόν έχει δημιουργήσει σημαντικό έμμεσο αντίκτυπο σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας των ηλεκτρονικών, το διάστημα και η πολιτική αεροπορία και προσφέρει ανάπτυξη και χιλιάδες θέσεις απασχόλησης υψηλής ειδίκευσης. Συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης της Επιτροπής προβλέπει μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς άμυνας και για την προώθηση μιας πιο αποτελεσματικής αμυντικής βιομηχανίας. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς για την άμυνα, η Επιτροπή δηλώνει ότι προτίθεται να αναλάβει δράση σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και τις στρεβλώσεις της αγοράς. Επιπλέον, η Επιτροπή τονίζει ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας άμυνας, αλλά και των ΜΜΕ που συνδέονται με την άμυνα, καθώς και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στους πολιτικούς και στρατιωτικούς ερευνητές.

Παράλληλα, εξετάζονται οι δυνατότητες σε άλλους τομείς όπως η ενέργεια, το διάστημα η ανάπτυξη των λεγόμενων «ικανοτήτων διπλής χρήσης», που ανήκουν στην ΕΕ, οι οποίες θα μπορούν, σε ορισμένους τομείς, να συμπληρώνουν τις εθνικές ικανότητες με μικρότερο κόστος-μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας, Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης τονίζοντας ότι η βιομηχανική βάση υπονομεύεται από την έλλειψη νέων προγραμμάτων. «Εάν θέλει η Ευρώπη να διατηρήσει τη βιομηχανική της ικανότητα για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές στρατιωτικές ανάγκες, και με τον τρόπο αυτό να υποστηρίξει μια αξιόπιστη κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας, απαιτείται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση. Είναι επίσης σαφές ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη βιομηχανία και την αγορά θα έχει περιορισμένο μόνον αντίκτυπο εάν δεν επιτευχθεί ουσιαστική ευρωπαϊκή συμφωνία. Είναι ζωτικής σημασίας η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία να εξακολουθήσει να αποτελεί κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο κέντρο κατασκευής και καινοτομίας, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης υψηλής ειδίκευσης και ανάπτυξη. Αυτή είναι η φιλοδοξία του προγράμματος που παρουσιάζουμε σήμερα».

Τέλος, ο Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις ασφάλειας με αυτόνομο και αποτελεσματικό τρόπο, αποκαλύπτοντας την τάση απογαλακτισμού από τις ΗΠΑ. Ενώ φυσικά οι φιλοδοξίες είναι δύσκολο να κρυφτούν. Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Κάθριν Άστον ανέφερε ότι ΕΕ έχει τη φιλοδοξία να ενεργεί ως πάροχος ασφάλειας, στις γειτονικές της χώρες και παγκοσμίως, τόσο για να προστατεύει τα συμφέροντά της όσο και για να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Ας δούμε βήμα βήμα ποιες είναι οι σχετικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για την προώθηση της συνεργασίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στον τομέα της άμυνας:
- Ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς για την άμυνα και την ασφάλεια. Με βάση τις δύο υπάρχουσες οδηγίες για τις προμήθειες στον τομέα τις άμυνας και τις μεταφορές προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της άμυνας εντός της ΕΕ, η Επιτροπή θα ασχοληθεί επίσης με τις στρεβλώσεις της αγοράς και θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού μεταξύ των κρατών μελών.
-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα αναπτύξει μια πολιτική για την αμυντική βιομηχανία που θα βασίζεται σε δύο βασικά σκέλη: την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας – η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη «υβριδικών προτύπων» ώστε να επωφελούνται οι αγορές ασφάλειας και άμυνας καθώς και την διερεύνηση τρόπων για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης για την στρατιωτική πτητική ικανότητα, καθώς και την υποστήριξη των ΜΜΕ – η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας εταιρικής σχέσης ευρωπαϊκών στρατηγικών συστάδων ώστε να επιτευχθεί η διασύνδεση με άλλους ομίλους και να υποστηρίζονται οι ΜΜΕ που συνδέονται με την άμυνα στο πλαίσιο του παγκόσμιο ανταγωνισμού.

-Αξιοποίηση των συνεργιών πολιτικού-στρατιωτικού τομέα στο μέγιστο δυνατό βαθμό με στόχο την επίτευξη της πλέον αποτελεσματικής χρήσης των πόρων των Ευρωπαίων φορολογούμενων, κυρίως με την επικέντρωση των προσπαθειών στον πιθανό αμοιβαίο εμπλουτισμό της έρευνας για πολιτικούς σκοπούς και της στρατιωτικής έρευνας καθώς και στο δυναμικό διπλής χρήσης του διαστήματος και την παροχή συνδρομής στις ένοπλες δυνάμεις για να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση.

-Προώθηση της στρατηγικής συζήτησης που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και προετοιμασία του εδάφους για μεγαλύτερη και βαθύτερη ευρωπαϊκή συνεργασία, κυρίως με την αξιολόγηση της δυνατότητας ανάπτυξης ικανοτήτων διπλής χρήσης που ανήκουν στην ΕΕ, και την πρόταση τρόπων για την υποστήριξη της έρευνας στους τομείς αυτούς όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τις αμυντικές ικανότητες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα κράτη μέλη θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και την πιστοποίηση, την υποστήριξη των συμπράξεων, την εξειδίκευση των ρόλων, την κοινή έρευνα και τις κοινές προμήθειες, από ένοπλες δυνάμεις πιο αποδοτικές από άποψη κατανάλωσης ενέργειας και από την αποτελεσματική χρήση των διαστημικών υποδομών. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που συνδέονται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, θα επωφεληθούν από την καλύτερη πρόσβαση σε άλλες αγορές, εντός ή εκτός της ΕΕ, από οικονομίες κλίμακας μέσω της μεγαλύτερης τυποποίησης και πιστοποίησης και από την καλύτερη πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ


Το Σχέδιο Δράσης της Επιτροπής είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα άκρως αντιδραστικά και επικίνδυνα για τους λαούς κείμενα που ενέκρινε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο. Αναλυτικά δημοσιεύματα περιγράφουν την πραγματική ουσία του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την προσπάθεια του ευρωπαϊκού αστικού κατεστημένου να φέρει στα δικά του μέτρα και να εκφράσει τις δικές του ανάγκες διαμέσου των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»:

«Δύο εκθέσεις με περιεχόμενο που βάζει στην κυριολεξία φωτιά στα λαϊκά συμφέροντα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται σε τροχιά ακόμα μεγαλύτερης αντιδραστικοποίησης, ενέκρινε χτες το Ευρωκοινοβούλιο. Η πρώτη έχει τον τίτλο «Εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας».

Η έκθεση σηματοδοτεί την ενίσχυση των αντιδραστικών χαρακτηριστικών, την επέκταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων της ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη, στοιχισμένη στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ. Καλεί τα κοινοτικά όργανα να αξιοποιήσουν πλήρως όλο το φάσμα των στρατιωτικών μέσων της ΕΕ, που θα της επιτρέψει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική και από το ίδιο το ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα και την υποταγή των λαών. Με προκλητικό τρόπο, γίνεται λόγος για τα «διδάγματα» από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την ανάγκη νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τη συγκέντρωση και κοινή χρήση των εξοπλισμών για ακόμα πιο φονικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς.

Ζητάει ακόμα την αύξηση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, την επίσπευση της δημιουργίας μόνιμου γενικού επιτελείου στρατού της ΕΕ, άμεση αξιοποίηση των μονάδων του Ευρωστρατού (batlegroups), την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και πιο αποφασιστικά βήματα στην κοινή χρήση οπλικών συστημάτων. Στα πλαίσια αυτά, ζητά επίσπευση της ενισχυμένης στρατιωτικής συνεργασίας Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας (πρωτοβουλία της Βαϊμάρης), επεμβάσεις από «συμμαχίες προθύμων», που συμφωνούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, κοινά εξοπλιστικά προγράμματα και ενιαίες προδιαγραφές, που οδηγούν σε συγκεντροποίηση της πολεμικής βιομηχανίας. Για το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, σύμφωνα με την έκθεση, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, το Κέρας της Αφρικής και η περιοχή του ΣΑΧΕΛ, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στο Μάλι, αποτελούν ζώνες άμεσης προτεραιότητας.

Στο στόχαστρο ο εχθρός λαός. Συναφής με τα παραπάνω, με πιο έντονο όμως το στοιχείο της στοχοποίησης του εχθρού λαού στο εσωτερικό της κάθε χώρας - μέλους, είναι το περιεχόμενο μιας ακόμα έκθεσης, με τον τίτλο, «Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας και η ρήτρα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: πολιτική και επιχειρησιακή διάσταση», την οποία ενέκρινε επίσης χτες το Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για ρήτρες που περιέχονται στην αντιλαϊκή «Συνθήκη της Λισαβόνας» και οι οποίες βαθαίνουν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της, δυναμώνουν τους μηχανισμούς θωράκισης της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Κατά τα πρότυπα του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, οι ρήτρες προωθούν στρατιωτικές και πολιτικές επεμβάσεις της ΕΕ στα ίδια τα κράτη - μέλη της, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας», «φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών», «επιθέσεων στον κυβερνοχώρο», ακόμη και για «πανδημίες» ή «ενεργειακές ελλείψεις». Η έκθεση ζητάει να υποχρεώνονται όλα τα κράτη - μέλη και η ΕΕ σαν σύνολο σε αντίδραση με «όλα τα μέσα», σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, να υιοθετήσει η ΕΕ τη νέα στρατηγική προσέγγιση του ΝΑΤΟ, ώστε να δρουν από κοινού σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών, στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλεί ακόμα στη δημιουργία «μόνιμου επιχειρησιακού στρατηγείου της ΕΕ» και «μόνιμου συστήματος της ΕΕ για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρίσεων», σε ασκήσεις ετοιμότητας για «διαχείριση κρίσεων», για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνατοτήτων και δυνάμεων «ταχείας επέμβασης». Απροκάλυπτα αναγνωρίζει το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης της ΕΕ σε κράτη - μέλη της, χαρακτηρίζοντας δράσεις και κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος, απειλή για τους «δημοκρατικούς θεσμούς»!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

Οι παραπάνω αποφάσεις ήδη έχουν ενσωματωθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς μάλιστα επιχειρούν όχι μόνο να απαντήσουν στον κίνδυνο λαϊκών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά κυρίως να διαφυλάξουν τους νέους όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης με τη δουλοποίηση του ευρωπαϊκού κόσμου της εργασίας και να διευρύνουν τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ρόλο σε ένα παγκόσμιο πεδίο όξυνσης του ανταγωνισμού και διευρυνόμενων πολεμικών συγκρούσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και βασική συνιστώσα των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων δραστηριοποιείται πλέον ανοικτά για την Αστυνόμευση και την Καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Παράλληλα, η Αστυνομία του Δένδια εκσυγχρονίζεται κατασταλτικά και δημιουργεί στρατιωτικό τμήμα. Ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος ανακοινώσε σχέδιο για την νέα αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Η αστική δημοκρατία είναι η ίδια η ακήρυχτη επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Απέναντί της είναι η ζωή του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων, το έμπρακτο τσάκισμα του κοινωνικού ολοκαυτώματος, με τη δράση του εργαζόμενου λαού και των οργάνων του. Πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι η ανατροπή κυβέρνησης, η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, η μαχητική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, πολιτικά και στο δρόμο. Είναι υπόθεση ενός εργατικού κινήματος με διεθνιστικά κι επαναστατικά χαρακτηριστικά, για την ικανοποίηση-διεύρυνση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ:ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και η κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό μπορεί να γιγαντώσει την άρνηση φαντάρων και μονίμων, να στρέψουν τα όπλα στο λαό. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπακούσουν σε εντολές συμμετοχής στην καταστολή. Οι συνάδελφοι φαντάροι οφείλουν, με τον αγώνα τους μέσα κι έξω από το στρατό, να δημιουργήσουν τους όρους ώστε το εργατικό κίνημα να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

Συντρίψτε το Αξιόμαχο του στρατού! – Είναι το Αξιόμαχο της καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων! Ούτε ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες. Κανένας νέος Μισθοφόρος σε Στρατό-Αστυνομία. Να διαλυθεί η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία. Ότι «έμαθαν» καταστέλλοντας και καταπιέζοντας εις βάρος των λαών σε Βαλκάνια-Αφγανιστάν έρχονται να εφαρμόσουν εις βάρος του λαού μας.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ.6932955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου