Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

«Χτύπησε» ξανά η οργάνωση με τις 18 επιθέσεις εναντίον πολιτικών

Η «Μηδενική Ανοχή» και το κάλεσμα για δημιουργία «επαναστατικού στρατού»
«Χτύπησε» ξανά η οργάνωση με τις 18 επιθέσεις εναντίον πολιτικών
Από την επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι τον Απρίλιο του 2012 (PHASMA /Γ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Μία οργάνωση αντιεξουσιαστών που κλείνει περισσότερα από τέσσερα χρόνια δράσης έχοντας μείνει αλώβητη από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στις 4 Ιουλίου 2013 στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου στην οδό Ακαδημίας 41. Πρόκειται για τη «Μηδενική Ανοχή», οργάνωση η οποία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 18 επιθέσεις κυρίως εναντίον γραφείων βουλευτών και υπουργών, χωρίς ωστόσο η Αστυνομία να έχει κατορθώσει να βρεθεί στα ίχνη της.

Σε κείμενο που απέστειλε στον διαδικτυακό τόπο Indymedia η «Μηδενική Ανοχή» μιλά για «απόκριση στο κάλεσμα της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" (σ.σ. ανέλαβε προσφάτως την ευθύνη για τους πυροβολισμούς και την απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού) για την ενδυνάμωση των αντάρτικων υποδομών με σκοπό τη δημιουργία Πολιτικού σώματος και Επαναστατικού στρατού». Η «Μηδενική Ανοχή» μάλιστα στην προκήρυξή της δηλώνει «τιμή στους Αμερικανούς Έντουαρντ Σνόουντεν και Μπραντλεϊ Μάνινγκ» για τη διαρροή απορρήτων αρχείων στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην ολιγομελή αυτή οργάνωση -έχει ξεκινήσει τη δράση της το 2009- επειδή αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με άλλους αντιεξουσιασατές δεν επιχειρεί αναβάθμιση της δράσης με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών ούτε τα μέλη της φαίνεται να εντάχθηκαν σε άλλα ένοπλα σχήματα.

Από  τα γκαζάκια στου Ζωγράφου

Η «Μηδενική Ανοχή» ξεκίνησε τη δράση της με επίθεση στις 29 Μαρτίου 2009 στα γραφεία της ΝΔ στου Ζωγράφου και συνέχισε τον Μάιο του 2009 με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού. Τότε μάλιστα δεν δημοσιοποιήθηκε η προαναφερόμενη επίθεση στην εταιρεία και η οργάνωση ανέφερε στο κείμενό της: «Νομίζετε ότι θα μας κάνετε να τηλεφωνήσουμε ώστε να συγκεντρώσετε στοιχεία;».

Τον Ιούνιο του 2009 τοποθετεί εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σπίτι του νυν βουλευτή της ΝΔ κ. Αναστασίου Νεράντζη και στο ΙΧ αστυνομικού των ΜΑΤ. Στις 27 Ιουλίου 2009 η «Μηδενική Ανοχή» τοποθετεί εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του γραφείου της τότε βουλευτού του ΛΑΟΣ κυρίας Δήμητρας Αράπογλου στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι.

Τον Ιανουάριο του 2010 η οργάνωση επανεμφανίζεται με τον εμπρησμό των γραφείων του ΠαΣοΚ στην Καλλιθέα. Στο κείμενό της έγραφε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με πρωτοστάτες τις μαριονέτες της, τη μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, συνεπικουρούμενη από απολιθώματα τύπου Μητσοτάκη και ερπετά τύπου Μίχαλου προσπαθεί να πείσει την κοινωνία πως χρειάζονται θυσίες "για το καλό της οικονομίας", "για να μειώσουμε το έλλειμμα". Οι "κακοί" των Βρυξελλών μας στριμώχνουν λοιπόν και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ένα θέατρο του παραλόγου, ένα κακοστημένο παιχνίδι σε βάρος της κοινωνίας».

Ακολουθούν τους επόμενους μήνες επιθέσεις στα γραφεία των τότε βουλευτών του ΠαΣοΚ κυρίας Πέμης Ζούνη και κ. Χρήστου Πρωτόπαπα. Τότε είχαν υπάρξει αναφορές για μικρές υλικές ζημιές, αλλά η οργάνωση απαντούσε: «Κόφτε πια το παραμύθι περί μικρών υλικών ζημιών. Εμπρησμός με έξι φιάλες βουτανίου και δύο λίτρα βενζίνη βγάζει τα γραφεία εκτός, το ξέρετε και το ξέρουμε».

Η «Μηδενική Ανοχή» συνεχίζει τη δράση της τον Νοέμβριο του 2010 με εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ και στο Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο. Τον Απρίλιο του 2011 βάζει γκαζάκια στα γραφεία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου και της κυρίας Φάνης Πετραλιά. Το γραφείο της κυρίας Παπανδρέου γίνεται στόχος και τον Δεκέμβριο του 2011 ενώ την ίδια περίοδο βάζει γκαζάκια και στο γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της αναπληρωτή υπουργού κυρίαςΜαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Τον Απρίλιο του 2012 η συγκεκριμένη αντιεξουσιαστική ομάδα στοχεύει με τον ίδιο τρόπο το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι.

Οι αναφορές

Στα κείμενά της στρέφεται μονίμως κατά του πολιτικού συστήματος με αναφορές όπως«τόσα χρόνια ρεμούλας, απατεωνιάς και κλεψιάς από τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Την ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, την καταλήστευση των ταμείων ώστε να ευνοηθούν επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και τους διευθυντές εταιρειών θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Και πώς θα πληρώσει;»

Σε άλλο κείμενο προσθέτουν: «Καλούμε κάθε νοήμων άνθρωπο, σύντροφο, κοινωνικό αγωνιστή, επαναστάτη αναρχικό, αριστερό χωρίς εκλογικές αυταπάτες να πυκνώσει τις τάξεις της αντίστασης, του αντάρτικου και τελικά της επανάστασης που θα ρίξει οριστικά και αμετάκλητα στον γκρεμό τα παράσιτα της εξουσίας και θα φτιάξει ένα καινούριο, ελεύθερο και ισότιμο κόσμο».

Τον Ιούνιο του 2012 η οργάνωση τοποθετεί εμπρηστικό μηχανισμό στο γραφείο του δικηγόρου κ. Νίκου Τζουγανάτου που είχε αναλάβει σύμβουλος αποκρατικοποίησης στο Καζίνο της Πάρνηθας. Τον Φεβρουάριο του 2013 η «Μηδενική Ανοχή» είχε τοποθετήσει γκαζάκια στα τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής στην οδό Καραΐσκου, δίπλα σχεδόν από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Κοινό στοιχείο όλων των κειμένων της οργάνωσης οι αναφορές σε πολιτικές εξελίξεις αλλά και οι συνεχείς χαιρετισμοί στους κρατουμένους όλων ανεξαιρέτως των οργανώσεων.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=524267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου