Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσειΣτο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης η τρόικα έχει αποφασίσει και η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να υλοποιήσει το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας:-«Σκότωσαν» ήδη τον ΟΠΑΠ 
- Έχουν δρομολογήσει να «σπρώξουν» λιμάνια, αεροδρόμια 
- Είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη ΔΕΣΦΑ σε τιμή μικρότερη απ ότι αξίζει ένα περιουσιακό στοιχείο (η Ρεβυθούσα) της επιχείρησης 
-Τεμάχισαν τη ΔΕΗ για να επιταχύνουν/ διευκολύνουν το ξεπούλημά της 
- Ανοίγουν το δρόμο για το ξεπούλημα και του νερού, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία. 

Για το καλό μας 

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο μέχρι στιγμής εκσυγχρονισμός μας που σχεδιάζει η τρόικα και υλοποιούν από κοινού οι Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία) και Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) πραγματοποιείται με νέα δάνεια τα οποία κατά 98% επιστρέφουν άμεσα στο σεντούκι των τοκογλύφων σωτήρων μας. 

Με άλλα λόγια από τα 236,8 δισεκατομμύρια έντοκης «βοήθειας» που έχει λάβει με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις η Ελλάδα στο δημόσιο ταμείο πήγε μόνο το 2%. Τα υπόλοιπα ποσά, απλώς πέρασαν από το λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους και κατέληξαν εκεί ακριβώς απ όπου ξεκίνησαν ως λογιστική εγγραφή: Στις τσέπες των τοκογλύφων. 

Κάπως έτσι, με τόση δόση εκσυγχρονισμού από την τρόικα και τέτοια πειθήνια εφαρμογή από Σαμαράδες, Βενιζέλους και Στουρνάρες το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Eurostat εκτοξεύθηκε στο 160,5% του ΑΕΠ «μεγαλώνοντας» κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. 

…προφανώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς αντιπρόεδρος της Κομισιόν όπως η κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ για να διαπιστώσει ότι η τρόικα «τέλειωσε». 

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της διαπίστωσης της Ρέντινγκ υπάρχει μια ουσιώδης παράλειψη: Οι Έλληνες δεν εξέλεξαν καμία τρόικα. Αυτοί λοιπόν που «τέλειωσαν» είναι αυτοί που μας κυβερνούν… 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ: 
http://www.inprecor.gr/index.php/archives/240259


 Διαβάστε και ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7727


http://resaltomag.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4612.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου