Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens

Όταν τέλη Νοέμβρη έγινε το   «τραπέζωμα» που έκαναν Τσίπρας και Δραγασάκης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, γράφαμε σε ανάρτησή μας:  Η ουσία της συνάντησης κρύβεται στο παρασκήνιο που προηγήθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  πριν μερικές μέρες το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με την 3930/2015 απόφασή του παραπέμπει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου να διερευνήσει την νομιμότητα της απόφασης, που πήρε στις 27 Αυγούστου 2012 σαν υπουργός Οικονομικών τότε, ο Γ. Στουρνάρας, να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς. Αναλαμβάνει δηλαδή το δικαστήριο να κρίνει αν οι όροι με τους οποίους ο γερμανικός κολοσσός ξέπλυνε τις λαμογιές του για τις μίζες που έχει παραδεχτεί ότι έχει δώσει –και σε πολιτικά πρόσωπα- πάνω από 100 εκατ ευρώ ήταν ή όχι επαχθείς για το ελληνικό κράτος.

Αν ξανανοίξει αυτή η ιστορία σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τον Γ. Στουρνάρα. Φυσικά δεν μπορεί να ξέρουμε ταπαρασκηνιακά παζάρια που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με Τσίπρα – Δραγασάκη.

Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι έπεσε ταφόπλακα και σ’ αυτή την ιστορία και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να «ξεπλύνει» τον κεντρικό τραπεζίτη. Βλέπετε πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση Στουρνάρα τότε που ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός έγραφε για την πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί». 

Κατέθεσε, λοιπόν, σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή, ο Γ. Στουρνάρας μας είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα χωρίς καμιά παρατυπία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τον γερμανικό κολοσσό και οι κυβερνητικοί βουλευτές έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που τους έδωσε.

Αφού θυμηθείτε αυτό το βιντεάκι δείτε και πως σχολίασε αυτή την εξέλιξη η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην σελίδα της στο f/b

Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens από Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας;
Δεν γνωρίζουν ότι η υπογραφή του είναι εκπρόθεσμη (22/8) και ο συμβιβασμός άκυρος;
Πώς όμως να ερευνήσει τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Επιτροπή με Γραμματέα τον Ευ.Βενιζέλο, που παρήγγειλε το συμβιβασμό ως ΥπΟικ το 2011;
Μπράβο, λοιπόν, σε Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και στον ιθύνοντα Τσίπρα που ξεμπερδεύουν με το παλιό, δηλαδή τις απαιτήσεις μας κατά Siemens.
Η μαύρη βίβλος της ντροπής που το 2014 επιμελήθηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζει πλέον τη δική σας ντροπή κ.Τσίπρα 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/siemens.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου