Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Πείνα

Κάθε κατοχή έχει τη πείνα της και τους δοσίλογους της.Το ζούμε,το ξέρουμε.
Kαι είναι η Ισλανδία που αντιστάθηκε στους γύπες, αυτή που βοηθάει την λεηλατούμενη και εξευτελισμένη διεθνώς Ελλάδα του Τσίπρα.

από Ν

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Ινστιτούτο Prolepsis κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές» το 83% των οικογενειών σε τέτοιες περιοχές αντιμετωπίζει επισιστική ανασφάλεια ενώ, το 53% αντιμετωπίζει πείνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 2.050 σχολεία που έχουν υποβάλει αίτηση το τρέχον σχολικό έτος για την ένταξη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ βρίσκονται σε 71 από τις 74 περιφερειακές ενότητες και σε 276 από τους 324 δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis, κ. Αθηνά Λινού, το έργο της επέκτασης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχέςχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη ΝορβηγίαΩστόσο, το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και διαρκώς διογκώνεται.


http://lysippos-mustang.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου