Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Παίρνουν το σπίτι ανέργων Βολιωτών για οφειλή 625,54 ευρώ



 Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει μία οικογένεια ανέργων από το Βόλο, μετά από αναγκαστική κατάσχεση περιουσίας στην οποία προχώρησε η Εφορία για οφειλή ύψους 625,54 ευρώ. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:
«Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας καταγγέλλει, σε όλους τους εργαζόμενους, την κοινοποίηση, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2015, από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, σε οικογένεια άνεργων εργατών, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Οι οποίοι παρά το ότι είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.


Το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 ευρώ και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!!!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ –ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων. Μάλιστα η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγούμενα τους οφειλέτες, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποτίθεται προστατεύει την πρώτη κατοικία των φτωχών οικογενειών από τις τράπεζες έχει ανοίξει την «φάμπρικα» των κατασχέσεων για χρέη στις εφορίες υπακούοντας στις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ. 

Η επίθεση στην ζωή των εργαζόμενων δεν έχει τέλος. 

Τα σπίτια των εργατών και όλου του λαού μπαίνουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών στην ομηρία της κατάσχεσης και της απειλής πλειστηριασμού για «χρέη» προς την εφορία, από τα χαράτσια, για ποσά πάνω από 500 ευρώ, με στόχο να τους αναγκάσουν να πάνε άμεσα σε ρυθμίσεις, για να σώσουν το σπίτι τους, στραγγίζοντας από τις λαϊκές οικογένειες και το τελευταίο ευρώ. Ακόμα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι με τις κατασχέσεις οι χρεώσεις στην εφορία αυξάνονται καθώς φορτώνονται τόσο με τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών όσο και με τα έξοδα της άρσης της κατάσχεσης στο υποθηκοφυλακείο 

Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κατασχέσεις έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων και χιλιάδων εργαζόμενων. Εκεί τους έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική τους, που υπηρετεί το δόγμα: όλα για τους δανειστές -ληστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, όλα για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. 

Καιρός για οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε την καταστροφή της ζωής μας. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της επίθεσης που κλιμακώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. 

Στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ο εργαζόμενος λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια για να αντιπαλέψει την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ. 

• Να πάρουν πίσω τις κατασχέσεις ακινήτων από άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους 

• Να καταργηθούν τα παλιά και νέα χαράτσια που φορτώνονται στις φτωχές λαϊκές οικογένειες 

• Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο ανεργίας

http://newsnea.gr/
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/12/62554.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου