Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Βούτση - Κωνσταντοπούλου

Η αντιπαράθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον σημερινό πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτση έχει παρελθόν.
"Διαπιστευτήρια στη Διαπλοκή", είχε χαρακτηρίσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου την διαγραφή από την ιστοσελίδα της βουλής τα πορίσματα της επιτροπής Αλήθειας για το χρέος και τη Siemens, κορυφώνοντας την αντιπαράθεση της με τον Ν. Βούτση.

Πριν λίγες μέρες επίσης η πρώην πρόεδρος της βουλής έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία μέσω της προσωπική της σελίδα στο facebook. Συγκεκριμένα είχε γράψει:

Παραβίαση σήμερα αξημέρωτα γραφείου μου κ γραφείων Επ. Αλήθειας στη Βουλή κ αλλαγή κλειδαριών. Οι θρασύδειλοι Βούτσης-Αθανασίου κρύβονται.

Ο Φρούραρχος της Βουλής δηλώνει άγνοια, η Ασφάλεια του κτιρίου παραπέμπει στις υπό τους Βούτση - Αθανασίου υπηρεσίες. Νεομνημονιακή αλητεία.

Κατάντια να μην μπορείς να δεις στα μάτια τον αντίπαλό σου κ να τον πολεμάς με μικροπρέπεια, στα μουλωχτά. Ψηφίστε τώρα τα προαπαιτούμενα.

Σήμερα και κατά την διάρκεια συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, η Ζ. Κωνσταντοπούλου πλαισιωμένη από τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργο Κασιμάτη και Λεωνίδα Βατικιώτη αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τις 20.09.2015, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επιθέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση η Επιτροπή μιλώντας για την εξαφάνιση του πορίσματος από την ιστοσελίδα της Βουλής, την πραξικοπηματική κήρυξη λήξης εργασιών, την παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή, όπως είπε του Ν. Βούτση. Για το τελευταίο μάλιστα γεγονός γνωστοποίησε ότι κατέθεσε μήνυση η οποία στρέφετε κατά του προέδρου της βουλής, Ν. Βούτση,  του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου και του φρούραρχου του Κοινοβουλίου.
«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως «δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων».

Κατά την άποψη μας είναι συζητήσιμο κατά πόσο είναι σκόπιμο να αναθέτεις στα αστικά δικαστήρια να επιλύσουν διαφορές που έχουν στην ουσία πολιτικό υπόβαθρο. Πάντως αν «ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά», όπως δήλωσε ο Ν. Βούτσης, τότε τι διάολο είναι οι τραμπουκικές ενέργειες που γίνονται κατ εντολή του σε βάρος  της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους;,

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Ν. Βούτση και έγραψε στον λογαριασμό της στο  f/b

Ο κ. Βούτσης, που ασκείται στην θρασυδειλία, τον τραμπουκισμό κ τον αυταρχισμό ας μην επικαλείται τη δημοκρατία και την αριστερά που πρόδωσε.

Η μνημονιακή δουλεία, η υποταγή στους δανειστές, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, η προδοσία του λαού δεν έχουν σχέση με δημοκρατία ή Αριστερά

Η κουλτούρα της φράξιας που αυτοαναγορεύεται σε Αριστερά, ενώ ονειρεύεται κ λιγουρεύεται οφίκια κ εξουσία ουδεμία σχέση έχει με Αριστερά.

Η αναφορά στη νομιμότητα, το δίκαιο, το Σύνταγμα δεν είναι νομικισμός. Αυτοί που τώρα έγιναν κάθε λέξη των Μνημονίων καλύτερα να σωπαίνουν.

Ο λαός, η δημοκρατία, η Αριστερά έχουν πληρώσει ακριβά τα ανθρωπάκια κ τις "κομμένες κεφαλές" που περιφέρουν την οίηση κ εξουσιομανία τους.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_861.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου