Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μήνυμα του ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά


«Το ΚΚΕ απευθύνεται και απλώνει το χέρι σε όλους τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που ζουν «μαύρες» μέρες και δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ» αναφέρεται σε μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά.


«Είναι ψέμα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων αν ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Και τότε η πλουτοκρατία, που της έχει ανοίξει η όρεξη, θα θέλει πιο φτηνούς από τους σημερινούς εργάτες. Αυτό δείχνει η παραγωγική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οι μισθοί σε μεγάλες μονάδες που επιστρέφουν απ' την Κίνα στις ΗΠΑ. Αυτή την ανάπτυξη ζήλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνεται στο μήνυμα του ΚΚΕ στο οποίο επικρίνεται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλα συνθήματα έριχνε στις εκλογές και άλλα μετά, άλλα λέει στους εργάτες και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματίες».

Στο μήνυμα του ΚΚΕ τονίζεται ότι «αρκετά εξαπάτησαν τον λαό τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους. Ενώ άλλα υπηρετούσαν, άλλα έλεγαν, συκοφαντώντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ».

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι και τώρα επιχειρείται η παγίδευση και η εξαπάτηση της εργατικής τάξης και του λαού «για να τον αλυσοδέσουν στην πιο στυγνή εκμετάλλευση» και επισημαίνει ότι «γι' αυτό στήνουν νέα δικομματική κοκορομαχία, από τη μια η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί σε καταδίκη της «ναζιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής» και υπογραμμίζει ότι είναι «το πιο βρώμικο και αδίστακτο γέννημα του συστήματος της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης».


http://www.zougla.gr/politiki/article/minima-tou-ke-gia-tin-ergatiki-protomagia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου