Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

με την ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Η ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥΝΤΖΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ...

φωτ. Οδφρ.

Εντολή για την τιμώρηση των μαθητών που μούτζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση στα Γιάννενα, έδωσε την εβδομάδα που πέρασε η Άννα Διαμαντοπούλου προς τους εκπαιδευτικούς τους.


Η υπουργός παιδείας ζήτησε την τιμωρία των μαθητών που στην παρέλαση των Ιωαννίνων μούτζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων επισημαίνοντας ότι πρέπει να λάβουν θέση οι καθηγητές τους από τους οποίους περιμένει να αποφασίσουν σχετικά.

Η δελφίνος του "θρόνου" του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» επισήμανε ότι δεν «είναι το ήθος της Ελλάδας να μουτζώνεις τον δήμαρχο, τον πρέσβη και άλλους επίσημους» και συμπλήρωσε ότι περιμένει από τα κόμματα και τους φορείς της εκπαίδευσης να λάβουν θέση και να καταδικάσουν το περιστατικό.

Οι ... επιθυμίες της όμως φαίνεται ότι τελικά δεν έγιναν ... σεβαστές από τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι έκαναν πίσω, τελικά, και όλα δείχνουν ότι δεν θα τιμωρήσουν τους μαθητές σύμφωνα με την «Κάτοψη».

Ο κόσμος στα Γιάννινα έχει ξεσηκωθεί, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να πάρουν το μήνυμα. Είναι ενδεικτικό ότι και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος λάβρος είχε επιτεθεί εναντίον των μαθητών και τους κατηγόρησε με συνεντεύξεις του πανελλαδικά, με νέα ανακοίνωσή του ζήτησε την ατιμωρησία τους.

Στο υπουργείο Παιδείας κατάλαβαν ότι αν επέμεναν στον καταλογισμό πειθαρχικών ποινών σε βάρος των μαθητών, τότε οι αντιδράσεις θα γινόταν μεγαλύτερες και τα πράγματα θα χειροτέρευαν.

Οι μαθητές δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να εκφράσουν την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους και να κάνουν αυτό το οποίο κάνουν καθημερινά όλοι σχεδόν οι Έλληνες στα σπίτια τους. Φασκελώνουν όσους μας κατάντησαν πειναλέους.

Είδατε πόσο ... εύκολα αλλάζουν γνώμη οι πολιτικοί, όταν αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες; Τόσο πολύ! Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν στην μέση άλλου είδους συμφέροντα. Όπως παραδείγματος χάριν στην Κερατέα. Όπου όχι απλά είχε ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία, αλλά είχε ξεσπάσει επί της ουσίας μίνι-εξέγερση κατά του κράτους. Τότε όμως οι πολιτικοί, για κανέναν λόγο δεν άλλαζαν γνώμη. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή διακυβευόντουσαν εκατομμύρια ευρώ, πανίσχυρα συμφέροντα και ούτω καθ' εξής; Λέτε να ήταν κάτι τέτοιο; Όταν όμως τίθονται ζητήματα ... ήθους τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Το παρανοϊκό όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι παραδίδονται μαθήματα ήθους από ανθρώπους οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για την δραματική πορεία της χώρας μας, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε ηθικό επίπεδο.

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου