Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Υπόλογη η κυβέρνηση απέναντι σε 8.500 εργαζομένους


Η κατάρρευση της φαρμακοβιομηχανίας θα επιφέρει πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας, φτώχεια, ανεργία και απόγνωση...
Tριτοκοσμικά φάρμακα έρχονται για τους Έλληνες μετά την υπογραφή του Νέου Μνημονίου.



Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου η συνταγογράφηση θα γίνεται από εδώ και πέρα με βάση τη δραστική τους ουσία και όχι με την εμπορική τους ονομασία.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κρούει των κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις συνέπειες που θα προκύψουν.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει αναμένεται να προκληθεί ολοσχερής διάλυση του κλάδου αφού πρώτα απ’όλα χιλιάδες εργαζόμενοι στις παραγωγικές μονάδες φαρμάκων θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ακόμη θα υπάρξει αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την υποκατάσταση των φθηνών φαρμάκων από ακριβότερα εισαγόμενα σκευάσματα προκαλώντας συνθήκες μονοπωλίου.

Από την πλευρά του λοιπόν ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θ. Κωλέτης με επιστολή του απευθύνει δριμύτατη έκκληση στον κ. Λουκά Παπαδήμο να προβεί σε θεσμική παρέμβαση , όσον αφορά στις απαιτήσεις της τρόικας προκειμένου να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Την επιστολή συνυπογράφουν ο κ. Θ.Τρύφων διευθύνων σύμβουλος της ΕLPEN, ο κ. Δ. Δέμος διευθύνων σύμβουλος της DEMO και ο κ. Β. Κάτσος διευθύνων σύμβουλος της PHARMATEN.

Επισημαίνουν πως 8.500 χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες διαθέτουν τεχνογνωσία στο χώρο, έναντι με τους μεγαλοεισαγωγείς που διακινούν προϊόντα του τρίτου κόσμου αμφιβόλου ποιότητας .

Εφιστούν δηλαδή τον κίνδυνο να κατακλυστεί η εγχώρια αγορά με σκευάσματα από το Μπαγκλαντές , το Πακιστάν και τη Σενεγάλη τα οποία βεβαίως αντιτίθεται στις αποφάσεις τους Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πως για το συμφέρον της υγείας των πολιτών το ιταλικό δικαστήριο απαγόρευσε στο παρελθόν τη συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας , ώστε υπεύθυνος για την επιλογή της θεραπευτικής αγωγής κάθε ασθενούς να είναι ο γιατρός.

Εν κατακλείδι η ΠΕΦ ζητεί από τον πρωθυπουργό να προασπίσει τα συμφέροντα της ελληνικής βιομηχανίας υπενθυμίζοντας πως συνιστά έναν κινητήριο μοχλό της οικονομίας ενόψει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας την οποία διέρχεται η χώρα, τονίζοντας ότι η φαρμακοβιομηχανία ενίσχυσε μέσω του rebate το κράτος με 270 εκατ. ευρώ.


newsbomb

Χαλκιδική το blog των Σημάντρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου