Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνικό ιατρείο στο ΙΚΑ Ρεθύμνου για απόρους. (Μια αξιέπαινη πράξη, που ζητά ... μιμητές).



Κοινωνικό ιατρείο ξεκινά να λειτουργεί από την 1η Μαρτίου στα ιατρεία του Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου (ΕΟΠΥΥ πλέον) για τους άπορους ανασφάλιστους πολίτες.


Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως είπε ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, Μανώλης Τσουπάκης, λόγω του ότι «διαπιστώθηκε πως υπάρχει ανάγκη από αρκετούς συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Είναι προς τιμήν των γιατρών του Ι.Κ.Α. που δέχθηκαν να εξετάζουν καθημερινά άπορους ασθενείς».

Κάθε γιατρός θα μπορεί να εξετάζει 3 με 4 άτομα καθημερινά, τα οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα βιβλιάρια απορίας, όπως τονίζει ο κ. Τσουπάκης, για να τους γράφουν οι γιατροί τα φάρμακα, τα οποία θα προμηθεύονται στη συνέχεια από το νοσοκομείο δωρεάν με το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ.

Οι άποροι ασθενείς θα απευθύνονται στο γραφείο του διευθυντή του ΕΟΠΥΥ καθημερινά από τις 08.00 μέχρι τι 09.00 το πρωί, για να πάρουν το χαρτί προτεραιότητας και να εξυπηρετούνται.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσουπάκης τονίζει πως παρέχεται βοήθεια στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο απευθύνονται κυρίως οι άποροι και ανασφάλιστοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς ή είναι μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα που φοβούνται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες υγείας.

Πολλοί, δε, που μένουν εκτός συστήματος υγείας για αυτό τον λόγο είναι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, άρα γίνεται αντιληπτό πόσο ανακουφιστικές μπορεί να είναι τέτοιες πρωτοβουλίες για αρκετούς συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία στήριξης απόρων που λαμβάνει υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στη χώρα
.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου