Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ακτιβιστές «μπούκαραν» στο Pride του Λονδίνου – «Οι χορηγοί του μολύνουν τον πλανήτη»

 

Ακτιβιστές της «Just Stop Oil» «εισέβαλαν» στο Pride του Λονδίνου προκαλώντας προσωρινή αναστάτωση στις χιλιάδες κόσμου που είχαν βγει στον δρόμο για να γιορτάσουν την αγάπη και να στηρίξουν την διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ακτιβιστές μπήκαν στην πορεία υπερηφάνειας, κάθισαν μπροστά στο άρμα της Coca-Coal την οποία χαρακτήρισαν ως «τον χειρότερο πλαστικό ρυπαντή στον κόσμο, που κατηγορείται για πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Επίσης ψέκασαν τον δρόμο με μαύρη και ροζ μπογιά εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των διοργανωτών του Pride ότι «δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις επιζήμιες σχέσεις με τους χορηγούς του».

«Το Pride γεννήθηκε από τη διαμαρτυρία. Βιομηχανίες που ρυπαίνουν τον πλανήτη και τράπεζες που τις χρηματοδοτούν, βλέπουν το Pride ως όχημα για να αποκαταστήσουν τη φήμη τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Just Stop Oil.


Η «εισβολή» των ακτιβιστών κράτησε μόλις 16 λεπτά και έπειτα η αστυνομία συνέλαβε επτά διαδηλωτές και η παρέλαση συνεχίστηκε λίγο αργότερα.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν αστυνομικούς να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.https://www.in.gr/2023/07/01/life/lgbtqi/aktivistes-mpoukaran-sto-pride-tou-londinou-oi-xorigoi-tou-molynoun-ton-planiti/

1 σχόλιο:

  1. Εκτιμώ τη δέσμευσή σας να ενθαρρύνετε ουσιαστικές συνομιλίες. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή