Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

(Νεοφασιστική επίθεση της Λαφαζανικής νεοναζιστικής Ίσκρας στο ΚΚΕ γιατί... κρατάει ίσες αποστάσεις στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις! Αλήθεια, τα πρόβατα που τον ακολουθούσαν άβουλα στη δημιουργία κινήσεων και κομμάτων συνεχίζουν να τον ακολουθούν και στο νεοφασιστικό κατήφορό του): Απαράδεκτη ανακοίνωση ΚΚΕ-Εξισώνει ευθύνες Κίνας και ΗΠΑ για κρίση στην Ταιβάν

 


Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση του το ΚΚΕ, κατά το πρότυπο των τοποθετήσεων του που, στο όνομα των “ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών”, εξισώνουν τις ευθύνες των ΗΠΑ και των ουκρανικών ανδρεικέλων τους με εκείνες της Ρωσίας στον Ουκρανικό πόλεμο, αποδίδει ίσες ευθύνες σε Κίνα και ΗΠΑ για την κρίση στην Ταιβάν.

Προξενεί κατάπληξη ότι το ΚΚΕ παραβλέπει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προκαλούν κατάφωρα την Κίνα επί ενός εδάφους, της Ταιβάν, το οποίο αποτελεί νόμιμο Κινέζικο έδαφος και αναπόσπαστο μέρος της Κίνας.  

Η απαράδεκτη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας αναφέρει τα εξής:

«Η πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, η μετακίνηση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και η γενικότερη ένταση στον “Ινδοειρηνικό”, είναι κρίκοι στην αλυσίδα του επικίνδυνου ανταγωνισμού ΗΠΑ – Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων σε βάρος των λαών και τονίζουν την αναγκαιότητα έντασης της λαϊκής πάλης για την εξάλειψη των αιτίων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς».

https://iskra.gr/aparadekti-anakoinosi-kke-exisonei-efthynes-kinas-kai-ipa-gia-krisi-stin-taivan/


1 σχόλιο:

  1. Καλέ το μάθατε ; Δεν ήξερε ο Κούλης βρε! Δεν είχε ιδέα, τι γίνονταν σε μια υπηρεσία, της οποίας πήρε όλες τις αρμοδιότητες από την πρώτη μέρα που έγινε πρωθυπουργός!
    Γράφει ο mitsos175
    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/08/blog-post_51.html
    Θα μας πείτε τη γνώμη σας ;
    'Η μόνο για τον iskra ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή