Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

(Η νεοφασιστική ΙΣΚΡΑ του νεοακροδεξιού Λαφαζάνη χαίρεται για την ήττα του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού από τον αιμάτινο άξονα Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας)! Α.Χαμενεΐ σε Τ.Ερντογάν-Μια επίθεση στη Συρία θα ήταν επιβλαβής

 


  Ξεκάθαρα αντίθετη η Τεχεράνη σε μία νέα τουρκική εισβολή στην περιοχή 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τόνισε την Τρίτη (19/7) στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οποιαδήποτε επίθεση από την Άγκυρα στη βόρεια Συρία θα ήταν “επιζήμια” για την περιοχή, δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεση της Τεχεράνης σε μία νέα τουρκική εισβολή στην περιοχή.

Η δήλωσή του έγινε λίγο πριν ο υπερσυντηρητικός πρόεδρος του Ιράν Ιμπραχίμ Ραΐσι φιλοξενήσει τους ομολόγους του από τη Ρωσία και την Τουρκία για συνομιλίες όσον αφορά τη συριακή σύγκρουση.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία για να δημιουργήσει μια “ασφαλή ζώνη” που θα οδηγούσε τους Κούρδους μαχητές 30 χιλιόμετρα πίσω από τα τουρκικά σύνορα.

Την Τρίτη, ο Χαμενεΐ του είπε ότι «αυτό είναι σίγουρα επιζήμιο για τη Συρία, την Τουρκία και την περιοχή και δεν θα εκπληρώσει την πολιτική δράση που αναμένεται από τη συριακή κυβέρνηση»Η τρομοκρατία πρέπει να πολεμηθεί, αλλά μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα ωφελήσει επίσης τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Χαμενεΐ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο Ιρανός ηγέτης ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα μέσω διαλόγου μεταξύ Άγκυρας, Δαμασκού, Μόσχας και Τεχεράνης.

https://iskra.gr/a-chamenei-se-t-erntogan-mia-epithesi-sti-syria-tha-itan-epivlavis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου