Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ντροπή!

 



Έλληνες ένστολοι θα τιμήσουν τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές «αδερφούς τους»…
Εννοούν τους αλεξιπτωτιστές της φασιστικής Γερμανίας που κατέλαβαν την Κρήτη τον Μάιο του 1941 και κατέσφαξαν τους αδελφούς μας Κρητικούς που αντιστάθηκαν στους ναζί κατακτητές , τους πιστούς Έλληνες στον όρκο τους:
«Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης.»
Ο σεβασμός στους νεκρούς , και σε αυτούς τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές υπήρχε και υπάρχει.
Όμως είναι έγκλημα , πρόκληση και ντροπή να αποκαλούνται «γενναίοι αδελφοί μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την κατάληψη της Κρήτης»!!!!!
Υπάρχει η εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών και άλλων στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους… τιμήσει.
Μία προγραμματιζόμενη «εκδήλωση» τουλάχιστον επικοινωνιακά κακοσχεδιασμένη, αν όχι ευθέως προσβλητική για τις εκατοντάδες νεκρούς στην Κρήτη που οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εξόντωσαν εκδικητικά αμέσως μετά την γερμανική εισβολή του Μαΐου του 1941, έχει έρθει στο προσκήνιο σε σχέση με την επέτειο των 80 ετών από την επιχείρηση «Ερμής» των Ναζί για την κατάληψη του νησιού.
Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος φορέας, σκοπεύει να καλέσει αλεξιπτωτιστές για μία εβδομάδα στην Κρήτη και το Μάλεμε των Χανίων, προκειμένου να τιμηθεί η πρώτη μείζων επιχείρηση αεραπόβασης στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία.
Το πρόβλημα είναι ότι οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται κάθε άλλο παρά σέβονται την μνήμη των Κρητικών που σφαγιάστηκαν ή έπεσαν νεκροί αντιστεκόμενοι στην εισβολή των Ναζί.
Η αφίσα  λέει επί λέξει:
«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους»,
ενώ δίπλα προσθέτει:
«17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».
Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει τα παραπάνω σε κάποιους νεαρούς Ευρωπαίους που μετά την θητεία τους σε μονάδες αλεξιπτωτιστών θέλουν να «κρατήσουν ζωντανή» την ιδιαίτερη αυτή ταυτότητα και έχουν συγκροτήσει αυτόν τον φορέα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την ευαισθησία των Ελλήνων και ειδικά των Κρητικών. Ωστόσο, η ηγεσία και διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών… μιλάει ελληνικά και μάλιστα φοράει και στολή!
Στο site της μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς.
Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).
Στον κρητικό διαδικτυακό Τύπο ήδη δημοσιεύματα καυτηριάζουν τόσο τα παραπάνω όσο και τα διάφορα μετάλλια που αναμένεται να δοθούν στους συμμετέχοντες, καθώς παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός (σ.τ.σ. ένας συσχετισμός πάντως ενίοτε υπερβολικός, καθώς πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης).
Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει να αποφύγουν τέτοιους συσχετισμούς με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά η οργανωμένη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις στα social media.


https://iskra.gr/%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου