Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Διέκοψε την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ


  

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας με την συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ. Με δήλωσή του προαναγγέλει τη λήξη της απεργίας πείνας, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει ένα διάστημα στο νοσοκομείο αφού η επανασίτιση θα γίνει σταδιακά μέχρι να επανέλθει ο οργανισμός του και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Η δήλωσή του είναι η εξής: «Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. 

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα. Η οικογένεια που κυβερνά απέδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

14  Μαρτίου 2021».

«Η παραπάνω δήλωση  μας δόθηκε  σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος», αναφέρει σε γραπτή δήλωση η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Φορείς και συλλογικότητες έκαναν έκκληση να σταματήσει την απεργία πείνας

Να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας κάλεσαν χθες τον Δημήτρη Κουφοντίνα όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες που έχουν από την αρχή στηρίξει τα αιτήματά του. Όπως ανέφεραν: «Το αίτημά του, απόλυτα νομιμοποιημένο στη συνείδηση της κοινωνίας, δεν ικανοποιείται από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο περιθώριο, στηριζόμενη πλέον μόνο από την αμερικανική πρεσβεία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις δυνάμεις καταστολής και κάποια φασιστοειδή. Όμως, η απεργία πείνας πέτυχε μια μεγαλύτερη νίκη, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το κίνημα για τη σκληρή αναμέτρηση που έρχεται, δημιουργώντας πανικό στα κρατικά επιτελεία».

Στο κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:

Έκκληση τον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Το πάθος για τη λευτεριά

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 64η μέρα απεργίας πείνας. Η κυβέρνηση, απομονωμένη και χωρίς καμία λαϊκή στήριξη, προσπαθεί να δολοφονήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα επειδή έχει αρνηθεί να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας και δίνει με αξιοπρέπεια τη μάχη για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και να εφαρμοστεί αυτό που προβλέπει ο εκδικητικός νόμος που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει. Οι κινήσεις αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αντιμετώπισαν την πιο βάρβαρη καταστολή. Οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν, χτυπήθηκαν χωρίς κανένα δισταγμό από τον κρατικό μηχανισμό με εκατοντάδες συλλήψεις, τραυματισμούς και προσαγωγές. Όμως, σταδιακά ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, της νεολαίας και των εργαζομένων συντάχθηκε με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με αιχμή την αλληλεγγύη στην απεργία πείνας, αναδείχθηκε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα που κέρδισε μαχητικά την παρουσία του στο δρόμο σπάζοντας τις χουντικές απαγορεύσεις. Παράλληλα, η ανάγκη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών ολόκληρης της κοινωνίας και η σύγκρουση με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενοποίησαν ένα πολύμορφο δυναμικό που εμφανίστηκε μαχητικά στο προσκήνιο.

Η νεολαία, ομάδες και οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, δικηγόροι, καλλιτέχνες, φίλαθλοι, διανοούμενοι, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, δημοτικά σχήματα και εργατικές λέσχες, φεμινιστικές ομάδες, αγωνιστές και αγωνίστριες, πρωτοβουλίες κατοίκων ένωσαν τη φωνή τους και πορεύτηκαν μαζί στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη, στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη μετά την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του Α.Π.Θ, στα Χανιά και σε άλλες πόλεις. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω πια. Παρά τη δολοφονική μανία των σωμάτων ασφαλείας και τις προσπάθειες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ να περισώσουν το κύρος της κυβέρνησης, λοιδορώντας και τρομοκρατώντας, είναι φανερό ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Η ηρωική απεργία πείνας και η αταλάντευτη στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα λειτούργησαν παραδειγματικά. 

Το αίτημά του, απόλυτα νομιμοποιημένο στη συνείδηση της κοινωνίας, δεν ικανοποιείται από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο περιθώριο, στηριζόμενη πλέον μόνο από την αμερικανική πρεσβεία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις δυνάμεις καταστολής και κάποια φασιστοειδή. Όμως, η απεργία πείνας πέτυχε μια μεγαλύτερη νίκη, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το κίνημα για τη σκληρή αναμέτρηση που έρχεται, δημιουργώντας πανικό στα κρατικά επιτελεία.

Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί, μέσα και έξω από τα κελιά. Γι' αυτό ζητάμε από τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα να μείνει ζωντανός και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται. Θα νικήσουμε!

Κοινή δήλωση των:

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών
ΑΡ.Α.Σ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Ε.Ε.Κ
Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

https://www.zougla.gr/greece/article/dilosi-dimitri-koufontina-apo-ti-me8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου