Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτη "άγνοια" δικαστών!

Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε με κόσμιο τρόπο την παρακάτω είδηση. Θα θεωρήσουμε λοιπόν ότι κάποιοι δικαστές δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την ειδησεογραφία και ειδικά για τις σοβαρές δίκες που είναι σε εξέλιξη, όμως αυτή της Χρυσής Αυγής.
Μόνο με αυτή την παραδοχή δεν θα γράψουμε τις αυθόρμητες σκέψεις μας για το παρακάτω γεγονός.



Δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό δυο μπάτσοι οι οποίοι είχαν βασανίσει τόσο απάνθρωπα ένα άτομο, που του προκάλεσαν ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες, από τις οποίες κινδύνευσε σοβαρά η ζωή του και λόγω των οποίων και έχει καταστεί πλήρως ανάπηρος. 

(Η ιστορία με την βάναυση κακοποίηση που υπέστη, από μπάτσους τον Μάη του 2007, ο Χρήστος Χρονόπουλος, είναι σε γενικές γραμμές γνωστή.
Κατηγορήθηκαν 4 μπάτσοι. Η ΕΔΕ που έγινε είχε τα συνηθισμένα αποτελέσματα. Δεν προέκυψε  η παραμικρή υπόνοια ενοχής και πειθαρχικής ευθύνης εις βάρος κανενός μπάτσου και η υπόθεση πήγε στο αρχείο.
Αφού λοιπόν οι μπάτσοι καθάρισαν από τα πειθαρχικά αδικήματα με την υπηρεσία τους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι σε ποινικό δικαστήριο μετά από μήνυση συγγενών του θύματος. 
Πρωτόδικα ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση και των τεσσάρων μπάτσων. Τελικά τότε το δικαστήριο αθωώνει τους δυο μπάτσους -μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα η κατηγορία σε βάρος τους να έχει παραγραφεί- και καταδικάζει έναν ανθυπαστυνόμο και έναν αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ σε κάθειρξη οκτώ ετών για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος του 34χρονου τότε Χρήστου Χρονόπουλου.  Ο ένας είναι σήμερα συνταξιούχος και ο άλλος εξακολουθεί να υπηρετεί κανονικά. Κανείς δεν βρέθηκε ούτε μια ώρα στην φυλακή αφού το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή τους μέχρι να δικαστεί η έφεση τους.
 Διαβάστε αναλυτικά).

Χτες λοιπόν επρόκειτο να δικαστεί η έφεση των δυο μπάτσων. Και τότε συμβαίνει το απίστευτο. Παρουσιάζεται στο δικαστήριο ένας τύπος που δηλώνει ότι εκπροσωπεί τον συνήγορο του κατηγορουμένου αρχιφύλακα Νικόλαου Σουτόγλου -τυχαίνει να είναι ο ανιψιός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Γιώργος Μιχαλόλιας- και ζητάει να αναβληθεί η δίκη γιατί τάχα κωλύεται να παρευρεθεί ο συνήγορος του μπάτσου γιατί την ίδια στιγμή αγορεύει σαν συνήγορος υπεράσπισης στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το ψέμα φυσικά ήταν ολοφάνερο αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για να αρχίσουν τις τοποθετήσεις τους οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Κι όμως οι δικαστές της έδρας δέχονται αυτή την δικαιολογία και αναβάλουν την δίκη για τις 30 Σεπτέμβρη. 
Αλήθεια τί να σχολιάσεις;

Ερέθισμα για την ανάρτησή μας ένα κείμενο που υπογράφει η Γιώτα Τέσση στην "ΕφΣυν".

Η αγόρευση-φάντασμα του Γιώργου Μιχαλόλια

Ο ανιψιός του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνήγορος υπεράσπισης του ενός αστυνομικού που έχει καταδικαστεί για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, ζήτησε μέσω εκπροσώπου του αναβολή, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα αγόρευε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από την οποία πέρασε για μία ώρα και παρακολούθησε την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου!

Για τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 αναβλήθηκε η δίκη των δύο αστυνομικών που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και χθες αναμενόταν να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Παρόντες στην αίθουσα του Β’ Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν το θύμα, ο 47χρονος σήμερα Χρήστος Χρ., και οι συγγενείς του που τον φροντίζουν, καθώς τα χτυπήματα των αστυνομικών τού προκάλεσαν σοβαρή αναπηρία.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν επίσης περίπου είκοσι μάρτυρες, δέκα ένορκοι που ανέμεναν την κλήρωση της έδρας και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, καθώς η υπόθεση είχε ήδη αναβληθεί κάποιες φορές. Απουσίαζε όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αρχιφύλακα Ν.Σ., ο Γιώργος Μιχαλόλιας, ο οποίος υπέβαλε μέσω εκπροσώπου του αίτημα να αναβληθεί η δίκη, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα αγόρευε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πράγματι, ο ανιψιός του Μιχαλολιάκου είναι ένας από τους βασικούς δικηγόρους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όμως η αγόρευσή του όχι μόνο δεν ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για να ξεκινήσουν των συνηγόρων υπεράσπισης.

Αλλωστε, την ώρα που στον έκτο όροφο του Εφετείου ο Γ. Μιχαλόλιας ζητούσε αναβολή με πρόσχημα την αγόρευσή του, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου είχε ήδη ξεκινήσει η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, όπως αναμενόταν. Αυτό δεν εμπόδισε τον Γ. Μιχαλόλια να διαβεβαιώνει, μέσω του εκπροσώπου του, την έδρα του Β’ Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι αγόρευε εκείνος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν τον εμπόδισε, επίσης, να μη συναινέσει στο αίτημα διακοπής (και όχι αναβολής) που ζήτησαν οι δικηγόροι του Χρήστου Χρ., προκειμένου να οριστεί επόμενη δικάσιμος σε πλησιέστερη ημερομηνία και να λάβει τέλος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ψυχική ταλαιπωρία που υφίσταται ο εντολέας τους.

Τελικά, το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 30 Σεπτεμβρίου και ο Γ. Μιχαλόλιας αποχώρησε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν μία ώρα από την αγόρευση του Θ. Θεοδωρόπουλου. Την ίδια ώρα, από τον έκτο όροφο αποχωρούσε ο Χρήστος Χρ. πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, με το οποίο έχει υποχρεωθεί να κινείται μετά την αμετάστρεπτη βλάβη που του προκάλεσαν οι δύο αστυνομικοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου