Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Η ανάρτηση καθηγήτριας στη Σαντορίνη που αποτυπώνει ένα μεγάλο πρόβλημα: «Εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»

Η ανάρτηση καθηγήτριας στη Σαντορίνη που αποτυπώνει ένα μεγάλο πρόβλημα: «Εξαιτίας της αισχροκέρδειας...Μια ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας στη Σαντορίνη, αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τουριστικές περιοχές και όχι μόνο: το πρόβλημα στέγασης. 
Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wi-fi, air condition και επιπλωμένο. Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ. Προς έκπληξή της, της ζήτησαν 1.500 ευρώ. 
«Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» πρόσθεσε. 
Η ανάρτηση έγινε αμέσως viral. Η ίδια, μετά την ανταπόκριση που είχε η ανάρτηση και τα σχόλια που δέχτηκε -κάποια αρνητικά- επανήλθε με νέα ανάρτηση:  
«Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή όπου δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβάθμιες που δεν μας λένε επιτόπου πού θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση, διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.
Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς, γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου, όπως εσείς τη δική σας. Γι′ αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το». 

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως 

Στην ανάρτηση απάντησε και η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  αναφέροντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».
Επανήλθε, δε, λέγοντας: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών». 
Με την καθηγήτρια να απαντά: «Κυρία Κεραμέως το πρόβλημα είναι και σε άλλα νησιά. Και προφανώς είναι πολύ συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Γνωρίζουμε τις λίστες με τα σπίτια που παρόλο ως κίνηση είναι εξαιρετική δεν καλύπτει το πλήθος των καθηγητών στα νησιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου