Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σε αναβρασμό οι φυλακές για το θάνατο του βαρυποινίτη. Κρατούμενοι ζητούν να μείνουν στο προαύλιο σε ένδειξη πένθους



Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Πάτρας όπου οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.
Οι κρατούμενοι ζητούν να μείνουν εκτός σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη μέσα στο κελί του στο κατάστημα κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών.

Παράλληλα, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης
Τη λύπη τους για τον θάνατο του Αλβανού κακοποιού εκφράζει η ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος, μέσω δελτίου Τύπου, ενώ τονίζουν ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατό του.
 Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλείνουν την ανακοίνωσή τους με τη ρήση του Ιησού "ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης", δηλαδή, "εκείνο που δε θέλεις να πάθεις, που δε θέλεις να σου συμβεί, μην το κάνεις σε άλλον".
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια την ζωή του αείμνηστου Συνάδελφού μας Γεωργίου Τσιρώνη.
Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.
Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.
Προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας, μας επιβάλλει μαζί με την λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.
Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε την ζωή του σε κίνδυνο".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se_anavrasmo_oi_fylakes_gia_to_thanato_toy_varypoinith_kratoumenoi_zhtoun_na_meinoyn_sto_proaulio_se_endeiksh_penthoys.2712214.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου