Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

(;)! Σοκαριστική καταγγελία: Έριξαν φόλα σε σκύλο για να κάνουν έξωση σε οικογένεια

 Δράστης καταγγέλλεται πως είναι ο δικαστικός επιμελητής 

 

 

 

Στην καταγγελία ότι δικαστικός επιμελητής, προκειμένου να προβεί σε έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Πετρούπολη, κακοποίησε δύο φορές τον σκύλο που είχαν, προχώρησε η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας στο OPEN, πρόκειται για πρώτη κατοικία, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό για 6.000 ευρώ με σκοπό στο σημείο να ανεγερθούν ενοικιαζόμενες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σπίτι ζουν δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ενώ ο ένας είναι πρόσφατα χειρουργημένος.

 

Όπως ανέφερε η κ. Φραγκάκη, στην πρώτη απόπειρα τον Απρίλιο να βγει ο σκύλος από τη μέση, του πέταξαν τροφή με ποντικοφάρμακο και στη δεύτερη απόπειρα του έριξαν υπνωτικό. Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, ο οποίος τον έσωσε.

 

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο σκύλος δεν έχει ποτέ ξανά κακοποιηθεί στα 10 χρόνια της ζωής του από τη γειτονιά και ότι ο μόνος που έφτασε κοντά σε αυτόν φαίνεται να είναι ο δικαστικός επιμελητής.

 

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία που διεκδικεί το σπίτι αρνήθηκε να δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να παραμείνει σε αυτό, παρά το γεγονός ότι με πολύ μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσε 25.000 από τα συνολικά 31.000 ευρώ που είναι χρωστούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της οικογένειας στέκεται η γειτονιά, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κρατήσει την οικογένεια στο σπίτι της και να μην της επιβληθεί έξωση.

Δήμαρχος Πετρούπολης: Έχουν προσπαθήσει τέσσερις φορές να βγάλουν την οικογένεια από το σπίτι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο, η εταιρία που πήρε το σπίτι των ηλικιωμένων έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να βγάλει την οικογένεια από το σπίτι.

«Η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι για να εξυπηρετήσει τα funds και τις τράπεζες», τόνισε ο δήμαρχος Πετρούπολης στην τηλεόραση του Open ο οποίος πρόσθεσε είναι ενδεικτικό των ανάλγητων προθέσεων της εταιρίας το γεγονός ότι ενώ έχει μαζευτεί το 80% του ποσού που ζητά η ίδια η εταιρία, αυτή να επιμένει στην έξωση δύο ηλικιωμένων ανθρώπων για 6.000 ευρώ.

 https://www.zougla.gr/greece/sokaristiki-katangelia-erixan-fola-se-skylo-gia-na-kanoun-exosi-se-oikogeneia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου