Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

(Τα σχόλια δικά σας)! Ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχος στο ζεύγος Δημήτρη και Αθηνάς Λινού;

 

 

 

Mε νέες αποκαλύψεις επανέρχεται ο ιστότοπος thefaq.gr στην υπόθεση του ζεύγους Δημήτρη και Αθηνάς Λινού.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του thefaq.gr, η κα Λινού έλαβε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ “ιδρυτική χορηγία η οποία, τουλάχιστον για τα έτη 2012-2016 φαίνεται να προσεγγίζει τα 25.000.000 ευρώ!!!”

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προκαλεί εντύπωση η σιωπή του κ. Κασσελάκη για την υπόθεση των Λινών.

Αντίστοιχη σιωπή επιδεικνύει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την προέλευση του ιού που προκαλεί την COVID-19 όσο και για τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19.

Η σιωπή του για τα εμβόλια καθίσταται εκκωφαντική μετά τις καταγγελίες του υπευθύνου για το εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca, Sir John Bell ο οποίος απεκάλυψε ότι “το mRNA σχεδιάστηκε από τις elite για να ερημώσει τον κόσμο. Tα εμβόλια βρίσκονται στη διαδικασία στείρωσης του 60 έως 70% του παγκόσμιου πληθυσμού…”

Πάμε τώρα στον ιστότοπο thefaq.gr ο οποίος επανέρχεται με ένα νταλίκα εκατομμύρια στην υπόθεση του καθηγητή-ιερέα κ. Δημήτρη Λινού και της συζύγου του κας Αθηνάς Λινού>

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την Αθηνά Λινού και τον συγκινητικό τρόπο με τον οποίο απλόχερα προσφέρει, με το αζημίωτο, τις υπηρεσίες της στον δημόσιο βίο, η πραγματική έρευνα έρχεται να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στην αποκάλυψη των δραστηριοτήτων της.

Και αυτό, γιατί το Ινστιτούτο PROLEPSIS της Αθηνάς Λινού, αν και διαχειρίζεται επί χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικές δωρεές και κρατικές επιχορηγήσεις, δεν κρατά ούτε τους στοιχειώδεις τύπους.

Έτσι, δεν μπορεί κανείς να πληροφορηθεί με ακρίβεια και αναλυτικά τους οικονομικούς και διαχειριστικούς απολογισμούς της συγκεκριμένης μη… κερδοσκοπικής εταιρείας, καθώς δεν τους αναρτά ούτε στην ιστοσελίδα της ούτε στο ΓΕΜΗ, όπως κάνουν άλλες, πολύ μικρότερες εταιρικές οντότητες, κάθε χρόνο.

Υπό άλλες συνθήκες, τέτοια αδιαφάνεια από τη μια και τόσες εισροές (εκατομμυρίων) από την άλλη, θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά ακόμα και υποψίες ωστόσο δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο στην περίπτωση της κας Λινού. Ίσως πρόκειται απλώς για αβλεψία.

Άλλωστε θεωρούμε εξίσου αβλεψία ότι, αν και στο site της Prolepsis αναφέρονται αναλυτικά οι διαφημιζόμενοι ιδιώτες χορηγοί της (κατασκευαστικοί, ναυτιλιακοί και φαρμακευτικοί κολοσσοί) ΔΕΝ αναφέρονται πουθενά τα αναλυτικά στοιχεία των δωρεών καθενός ξεχωριστά προς το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εν είδει απολογισμού.

Αντίστοιχα, δεν αναφέρονται πουθενά τα αναλυτικά στοιχεία για το πώς η κα Λινού διαχειρίστηκε την τεράστια ιδρυτική χορηγία προσφοράς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η οποία, τουλάχιστον για τα έτη 2012-2016 φαίνεται να προσεγγίζει τα 25.000.000 ευρώ!!!

Αλλά για αυτά ας ελεγχθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Εμάς μας ενδιαφέρει αφενός η διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τη νυν βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού και αφετέρου το αν οι κρατικές επιχορηγήσεις που εισπράττει για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ από συγκεκριμένες περιφέρειες αντιστοιχούν στην πραγματική αξία του δεκατιανού που προσφέρει (σάντουιτς ή πίτα + φρούτο καθημερινά και λευκό γάλα ή γιαούρτι 3 φορές/εβδομάδα).

Στην ανάρτησή της η Αθηνά Λινού πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν απάντησε σε ΚΑΝΕΝΑ από τα ερωτήματα που έχουμε θέσει και είναι συγκεκριμένα.

Ας τη βοηθήσουμε να θυμηθεί:

Είναι αλήθεια ότι εκτός από την ΑΜΚΕ ΠΡΟΛΗΨΙΣ η Αθηνά Λινού και ο σύζυγός της διατηρούν εδώ και χρόνια εταιρείες ΕΠΕ και ΑΕ με Διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»;

Είναι αλήθεια ότι επίσης στην ίδια διεύθυνση (Φραγκοκλησιάς 7, Μαρούσι) ο Δημήτριος Λινός και η Αθηνά Λινού διατηρούν από κοινού την «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΝΟΣ PROLEPSIS MEDICAL GROUP, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με ποσοστά 55% και 45% αντίστοιχα;

Είναι αλήθεια, τέλος, ότι το μέγαρο της οδού Φραγκοκλησιάς τους ανήκει μέσω τρίτης εταιρείας συμφερόντων τους, στην οποία πληρώνουν ενοίκιο;

Πρόκειται για την «ΚΕΝΕΚ ΜΟΝ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (πόσο προκλητικός τίτλος, αλήθεια!!!), η οποία συστάθηκε το 2005 και ανήκει στην οικογένεια Λινού.

Στα στοιχεία που έχει αναρτήσει η συγκεκριμένη εταιρεία «εκπαίδευσης και ακινήτων!» αναφέρει ότι κατέχει Οικόπεδο- Γήπεδο στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Φραγκοκλησιάς 7, με αξία κτήσεως ίση με 1.005.707,56€ και επ’ αυτού υπάρχει κτίσμα με τιμή κτίσεως 1.182.067,46€.

Δεν θα ασχοληθούμε ΤΩΡΑ με αυτές τις γελοίες αξίες για χιλιάδες στρέμματα στη συγκεκριμένη περιοχή και τα πολεοδομικά ερωτήματα που προκύπτουν, ίσως και να πέτυχε κελεπούρι το ζεύγος Λινού.

Μας αφορά πολύ όμως να μάθουμε πώς γίνεται να αποκτούν το 2005 μια τεράστια περιουσία δύο καθηγητές και αν με οποιονδήποτε τρόπο σχετίζεται με αυτό το περιουσιακό στοιχείο η ΜΗ κερδοσκοπική εταιρεία Prolepsis που διατηρούν από το 1990

Επίσης η κα Λινού ΟΦΕΙΛΕΙ εξηγήσεις για το ενοίκιο που δηλώνει ως «δαπάνη» η μη κερδοσκοπική της εταιρεία (Prolepsis) προς την κερδοσκοπική της εταιρεία (ΚΕΝΕΚ) και πληρώνεται μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων.Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι κυρία Λινού να επιχορηγείστε από το κράτος και να δηλώνετε ως «δαπάνη» την πληρωμή ενοικίου προς τον εαυτό σας;

Αυτές είναι άραγε οι «ανθρωπιστικές δράσεις» και οι «δράσεις συνηγορίας και ευαισθητοποίησης» που επικαλείστε στον δημόσιο λόγο σας;

Γιατί, σε εμάς, μοιάζουν με «δράσεις κερδοσκοπίας», κυρία Λινού.

Και επειδή η κεκαλυμμένη κερδοσκοπία που ενδύεται μανδύα φιλανθρωπίας συνιστά τεράστια κοινωνική αδικία, θα βρείτε το θάρρος να δείξετε «λίγο παραπάνω ευαισθησία» ή να πείτε «συγγνώμη», για να συνεχίσουμε, τουλάχιστον εμείς οι υπόλοιποι, «να πολεμάμε για την ουσιαστική αλλαγή»;

Μην κρατάτε τις απαντήσεις μόνο για τον εαυτό σας και για τον εξομολόγο σας κυρία Λινού.

Θα ήταν μια κάθαρση για εσάς να απαντήσετε έστω τώρα και δημόσια για ΟΛΑ όσα οφείλετε ως δημόσιο πρόσωπο και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε από το ΕΣΠΑ ύψους 700.000 ευρώ που πήρατε από το Υπουργείο Υγείας την ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ που υπηρετούσατε ως Ειδική Γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου.

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη και την ευαισθησία σας, ήταν η ΙΔΙΑ περίοδος της κρίσης, όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας κόβονταν στο μισό, κάποιοι άνθρωποι, μη προνομιούχοι, έψαχναν στα σκουπίδια για να φάνε ή καίγονταν στα σπίτια τους από τις ξυλόσομπες και ένας φαρμακοποιός αυτοκτονούσε στο Σύνταγμα, κυρία Λινού.

Εσείς, πού βρήκατε το κουράγιο να διεκδικείτε και να εισπράττετε για τον εαυτό σας προγράμματα και χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ ενώ ήσασταν μέλος της ελληνικής κυβέρνησης;

Μαθήματα ευαισθησίας, κυρία Λινού, από άνθρωπο που ζει για χρόνια ελέω Δημοσίου και δημιουργεί «Εταιρεία Παροχής Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Αξιοποίησης Ακινήτων» για να «φωλιάσει» τα ακίνητα που στεγάζουν τη φιλανθρωπία του, δεν δεχόμαστε.

Θα αναμένουμε ωστόσο με ενδιαφέρον, είτε τις απαντήσεις σας είτε μια γενναία πράξη αυτοκριτικής και συνειδητοποίησης των πεπραγμένων σας.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/poso-25-ekatommyrion-eyro-apo-to-idryma-niarchos-sto-zeygos-dimitri-kai-athinas-linoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου