Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σεπόλια: “Δεν θα επιτρέψουμε τα κοράκια να πετάξουν οικογένεια με ανάπηρο παιδί στο δρόμο!”

 Ενα δυνατό “όχι” στην αρπαγή των σπιτιών του λαού από τα κοράκια των τραπεζών και των funds έστειλε το απόγευμα..

 

image 

 Ενα δυνατό “όχι” στην αρπαγή των σπιτιών του λαού από τα κοράκια των τραπεζών και των funds έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης  η γειτονιά των Σεπολίων μετά το κάλεσμα που έκανανοι  μαζικοί φορείς της 4ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας όπως και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα.

 Η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε ενάντια στην έξωση οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία 67%. Και δεν είναι η μοναδική οικογένεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αρπακτικές διαθέσεις των funds αφού όπως αναφέρθηκε πρόκειται για την 3η  τουλάχιστον περίπτωση οικογενείας που έχει μέλος με αναπηρία και απειλείται να χάσει το σπίτι της στην συνοικία.

(Στα εκατό γράφει κι ένα καλό)! Αφήστε και κάτι να πέσει κάτω

 

Αφήστε και κάτι να πέσει κάτω 

 

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική της πολιτικής ανευθυνότητας ανθρώπων που δεν σέβονται τους ψηφοφόρους, δεν ακούν τους πολίτες. Διώχνοντας, όμως, τον κόσμο από την Αριστερά, ασφαλτοστρώνεις τον δρόμο για την Ακροδεξιά.

 Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

 
 
 

Σαν έτοιμοι από καιρό… για τον αλληλοσπαραγμό και τον εξευτελισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν ανάρτηση και δήλωση να πέσει κάτω. Καταδικάζοντας την σοβαρότητα από όπου και αν προέρχεται σπεύδουν να σχολιάσουν κάθε ασημαντότητα και χάνοντας κάθε αίσθηση του μέτρου χτίζουν στα social media τον «τοίχο» της ανυποληψίας της Αριστεράς.

Στην ανούσια φασαρία πληκτρολογίων μετέχουν όσοι «με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα» αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια -που και με δική τους ευθύνη έχασαν-, όσοι λόγω ανοησίας ή εγωπάθειας -χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο- είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουν την τεράστια αξία της σιωπής κάποιες στιγμές και όσοι θέλουν απλώς να προκαλέσουν θόρυβο μπας και βγουν από την αφάνεια συγκεντρώνοντας likes.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

(Προσεχώς, απάντηση στη μαθητευόμενη... μαγισ“σούλα” Ρένα Δούρου)! Δήλωση της Ρένας Δούρου για τη σημερινή συνάντηση μεταξύ Γεραπετρίτη – Φιντάν

 «Είναι φανερό ότι ο κ. Γεραπετρίτης απέφυγε να θέσει ευθέως στον συνομιλητή του την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

Διαβάστε το δήλωσε η τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, για τη σημερινή συνάντηση των κκ Γεραπετρίτη – Φιντάν:

«Τι προσέφερε, επί της ουσίας, η σημερινή συνάντηση των κκ Γεραπετρίτη – Φιντάν, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες;

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεραπετρίτης “έθεσε όλα τα θέματα που κατά το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν εντάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης καλού κλίματος, αποφυγής εντάσεων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου”. Μια καταφανώς ανεπαρκής, κατώτερη των περιστάσεων τοποθέτηση έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίου, με τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια, όπως αυτά στην Κάσο, που στοχεύουν στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, παραβιάζοντας προκλητικά το διεθνές δίκαιο.

(Εξαιρετικό)! Bloomberg: Η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα δεν είναι μύθος

 Οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί από το 2015 και τα μεγαλύτερα εταιρικά περιθώρια κέρδους εξοργίζουν τον μέσο Έλληνα

 

εξαήμερη εργασία 

 

Οι Έλληνες, που προβλήθηκαν ως «τεμπέληδες» κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, εργάζονται στην πραγματικότητα περισσότερες ώρες από οποιουσδήποτε άλλους στην Ευρώπη, ενώ οι δήθεν εργασιομανείς Γερμανοί είναι μεταξύ εκείνων που δουλεύουν λιγότερο.

Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg σχετικά με αφορμή την εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι που τρέχουν για να φέρουν μια πετσέτα στου γερμανούς τουρίστες καταρρίπτουν τα οικονομικά κλισέ, ενώ το να πίνεις κανείς το κρασί του στη Σαντορίνη ή να χαλαρώνει σε μια βίλα -πράγματα τα οποία για πολλούς ξένους είναι συνυφασμένα με τον τουρισμό στην Ελλάδα- δεν είναι πράγματα προσιτά στους Ελληνες.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

(Δυνητικά, πυρηνική δύναμη η Τουρκία; Η Δύση θα τρέχει εκ των υστέρων όπως με το Ιράν ;Η Ελλάδα. η ΕΕ και το Ισραήλ θέλουν να αυτοκτονήσουν); Βόμβα” Financial Times για πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου-Καλεί ΝΑΤΟ να αντιδράσει

 

Με μία εκτενή ανάλυσή τους οι Financial Times καλούν το ΝΑΤΟ να αντιδράσει στην σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν στην σκιά των συμφωνιών για πυρηνικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που υπογράφει η Gonul Tol, διευθύντρια του τουρκικού προγράμματος στο Ινστιτούτο της Μέσης Ανατολής και συγγραφέας του «Ο Πόλεμος του Ερντογάν: Η μάχη ενός ισχυρού άνδρα στην πατρίδα και τη Συρία», αναφέρει, πως «όταν ζητήσετε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να ονομάσει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου που τον ενοχλεί περισσότερο, πιθανότατα θα αναφέρει την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας: τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου».

Συγκλονιστική κατάθεση: «Κάθε νύχτα που κλείνω τα μάτια μου, είμαι πίσω στο Μάτι»

 Η γυναίκα που λίγο μετά τον γάμο της στην Ιρλανδία, είδε τον σύζυγο της να σβήνει μέσα στις φλόγες, κατέθεσε όσα έζησε τη μοιραία μέρα από το ταξίδι τού μέλιτος στην Ελλάδα

 Η μάρτυρας τόνισε πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τη φωτιά, ούτε κάποιος συναγερμός, ούτε τίποτε και ότι όταν έπιασε φωτιά ο κήπος του καταλύματος τους, δεν βρέθηκε κανείς να τους βοηθήσει. «Σαν να ήμασταν εγκαταλελειμμένοι… Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουμε απαντήσεις. 104 άτομα έχουν χαθεί κι άλλοι ζούμε σαν ζωντανοί νεκροί. Και δεν έχει τιμωρηθεί κανείς» είπε.

 

 

«Τον έβλεπα να καίγεται ζωντανός. Και μετά “έφυγε”… Δεν ήθελα να ζήσω… Κάθε νύχτα που κλείνω τα μάτια μου, είμαι πίσω στο Μάτι. Μου λείπει ο Μπράιαν».

Η γυναίκα που λίγες ημέρες μετά τον γάμο της στην Ιρλανδία, είδε τον σύζυγο της να σβήνει μέσα στις φλόγες, κατέθεσε όσα έζησε τη μοιραία μέρα από το ταξίδι τού μέλιτος στην Ελλάδα. Την μέρα που η φωτιά στο Μάτι κύκλωσε τη βίλα που έμεναν.

(;)! Σοκαριστική καταγγελία: Έριξαν φόλα σε σκύλο για να κάνουν έξωση σε οικογένεια

 Δράστης καταγγέλλεται πως είναι ο δικαστικός επιμελητής 

 

 

 

Στην καταγγελία ότι δικαστικός επιμελητής, προκειμένου να προβεί σε έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Πετρούπολη, κακοποίησε δύο φορές τον σκύλο που είχαν, προχώρησε η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας στο OPEN, πρόκειται για πρώτη κατοικία, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό για 6.000 ευρώ με σκοπό στο σημείο να ανεγερθούν ενοικιαζόμενες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σπίτι ζουν δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ενώ ο ένας είναι πρόσφατα χειρουργημένος.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

(Το Μάτι γιατί το έφαγαν); POLITICΟ: «Ελλάδα, η χώρα που αφήνει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη»

Ο χειρισμός τριών διαφορετικών υποθέσεων που εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα

Γράφει η Γιάννα Μυράτ

Οξεία κριτική του POLITICO για «τη χώρα που φημίζεται για την επινόηση της δημοκρατίας», όπου ωστόσο υπάρχει μια αίσθηση ότι αυτή ξεφτίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει βιώσει μια σειρά από σκάνδαλα που, αν και όλα είναι πολύ διαφορετικά, προσθέτουν την αίσθηση ότι η δικαιοσύνη καταρρέει, και ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν θέλουν να τη διορθώσουν. Ή χειρότερα, είναι ένοχοι.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

8. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα.... ΚΚΕ... Μία παρέκβαση... (Ανα-μετα-αναδημοσίευση γιατί: Καταλύτης ή πώμα στο μπουκάλι της αντίδρασης; )! Το ΚΚΕ …όταν οι άλλοι κατέβαζαν τα βρακιά!(β)

 Σχόλιο προ κειμένου. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι το ΚΚΕ - παρότι στην εποχή των μνημονίων λειτούργησε σαν πώμα στο μπουκάλι της κοινωνικής αντίδρασης - ιστορικά θα ξαναδικαιωθεί ... με τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ!
(Σήμερα, παρά τις αποτυχίες της λεγόμενης ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, το ΚΚΕ συνεχίζει... κουτσό)!
Ο Εκδορεύς


Όταν …ένα από τα παιδιά για θελήματα των Παραγωγών του Νέου Θαυμαστού Κόσμου - παιδί μιας κουλτούρας που θεωρεί αξιομνημόνευτο πολιτιστικό προϊόν την αντικατάσταση του ελβετικού μηχανικού κούκου από τον ηλεκτρονικό γιαπωνέζικο κούκο – προφήτευε, προωθώντας συγχρόνως την Αποκαλυπτική Προφητεία, την Ειρήνη, την Ευημερία και την Παγκόσμια Πολιτισμική Ενοποίηση ως τα ύψιστα επακόλουθα της νομοτελειακής Ελευθερίας των Αγορών…

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

7. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. Μία παρέκβαση... κατά Αριστοτέλη. Έχει άστρο ο τύπος... γεννούν και τα κοκκόρια του!

 

Τζιμάκος-Μπουμπούκος - YouTube 

 Ο πτωχός ποιητής Εκδορεύς πληροφορήθηκε, από εντελώς αναξιόπιστες πηγές, ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες χαρτομάντηλων και ο... συναφής κλάδος εμπορίας, αποφάσισαν να δώσουν ποσοστά επί των πωλήσεων στον Σπύρο-Άδωνι (πανάθεμά με) Γεωργιάδη, για τη συμβολή του στην αύξηση του κύκλου εργασιών τους!

Κλάμα, σου λέω, πολύ κλάμα!

6. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... ένας άλλος αρχαίος...από τον άλλο κόσμο... προς ΓΑΠ, Τσίπρα και Σπυριάρη-μαρτυριάρη ...

 Αυτό σας φαίνεται προσβλητικό;»: Το σκηνικό που απέδειξε πως ο ΠΑΣΟΚος Ευάγγελος  Γιαννόπουλος είχε IQ 200

 Χωρίς... περιττά σχόλια!

5. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ...ο πράσινος και πετυχημένος δουλευταράς ρακοσυλλέκτης και η σκιά του ελαφροπαρμένου... Καστελοριζιού και νέου συν-ζαίου...

 

SKITSO ISKARIOTHS 1024x609 1 

 

 αΓΑΠάκης: Ουστ, ανίκανε! Ακούς να πάει το ΠΑΣΟΚ ο γεννηματοβαρεμένος στο 12%! Εγώ ολόκληρος Παπανδρέου - έστω μισός...μάννα μου - πήρα με το ΚΙΔΗΣΟ τα... τρία τους!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

4. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... η Νέα Αριστερά... της παλιάς Κυβέρνησης... του συν-Κωλοτούμπα τους...

 

Νέα Αριστερά»: με κάτι μοιάζει το σήμα της … γλεντάει το Twitter -  Mesogianews 

 Μισούν τον Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη, μα πιό πολύ  μισούν τον  Αλεκάκο... τον συν-κωλοτούμπα! 

Μα δεν τρομάζουν τον Αλεκάκο! Τους έσπρωξε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να χαθεί η κριτική τους και θα τους ξαναμαζέψει... όταν χρειαστεί νούμερα!!! 

Αναλώσιμοι, μοιραίοι  και δίχως έρμα... μόνο πολυθρόνα! 

3. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... ένας άλλος αρχαίος...μαδάει μαργαρίτα...

 

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, με το πενάκι του Dranis

 - Τον αγαπάω... δεν τον αγαπάω....τον αγαπάω... δεν τον αγαπάω... (τον Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη, τον καραμπουζουκλή).

- Αχ, Άννα, αχ, αχ, αχ!

Τα καλά... κρασιά του Κώστα Σημίτη στο Κορακοχώρι Ηλείας!

 

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

2. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... η μία...μάννα... και ο χοντρός...

 

Αστείες εικόνες που απεικονίζουν τα προβλήματα των μαμάδων | Jenny.gr 

 ...και ο χοντρός... λένε!

 

Χοντρός-Λιγνός | biscotto

 Με τον Θίασό του, λένε! 

Αγαπούν και δεν αγαπούν Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη!

                                                      @ 

Αδικα, λέω!

Εξαίρεση: Ο Βόλος... στου Ρέντη!

                                                      @

 Η Μούσα μου χρειάζεται επεξήγηση; Μάλλον...Όχι!

Χειρότεροι και από την Βουλγαρία οι μισθοί στην Ελλάδα, ανά ώρα εργασίας

 

Eργάτης σε οικοδομή  
Eργάτης σε οικοδομή EUROKINISSI 
 

Σε χειρότερη θέση και από τους εργαζόμενους στη Βουλγαρία (μέχρι πρότινος τελευταία), βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι. Παράλληλα, αυξάνεται διαρκώς ο χρόνος εργασίας κάτι που δεν βρίσκει αντιστοιχία στην αύξηση των αμοιβών.

(Έχει πάτο το βαρέλι των Συριζαίων; Για να φτιάξουν το νέο αντιμητσοτακικό - ΓΑΠ και Τσίπρας - πρέπει να τους διαλύσουν και να τους μειώσουν πολιτικά δια της... ξεφτίλας! Πλάκα έχει ότι αυτός που έκανε τον Κούλη Κυριάκο κάμποσες φορές, έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη και για τα κατάντια των κομματικών ΜΜΕ - αλλά οι μαριονέτες του... τουμπέκα... ψιλοκομμένη)! Έριξε το γάντι ο Πολάκης στον Στέφανο Κασσελάκη – Διασπαστικές κινήσεις στην Πολιτική Γραμματεία

 Ο βουλευτής Χανίων έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Ο πρόεδρος του κόμματος τον παρέπεμψε στην Κ.Ε. αν θέλει να καταθέσει μομφή - Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση με μανιφέστο 8 στελέχη της ομάδας των 87

 

 

 

Σε διαδικασίες νέας διάσπασης έχει εισέλθει ήδη τις τελευταίες 48 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να αμφισβητεί την πολιτική ηγεσία του κόμματος και τα στελέχη της λεγόμενης ομάδας Τσίπρα, ή αλλιώς ομάδας των 87, να αποχωρούν με ένα επιθετικό μανιφέστο από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα επώνυμα στελέχη απευθύνουν τρία ηχηρά «όχι» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

1. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. Οι τέσσερεις αρχαίοι εναντίον Μητσοτάκη...

 

Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός 

Οι δύο συν δύο...

Οι δύο - ιερά τέρατα της Δεξιάς - έριξαν τα τροχιοδεικτικά βλήματά τους  στην εκδήλωση παρουσίασης για το βιβλίο του Κοττάκη!

Οι άλλοι δύο - ιερά τέρατα της κεντροαριστεράς - καλούν σε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων-  ... ΑΓΑΠΟΥΝ ΛΙΝΟΥ!

Και οι τέσσερις δεν αγαπούν... Κυριάκο ή - αναλόγως- Κούλη!

1. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. Οι τέσσερεις αρχαίοι εναντίον Μητσοτάκη...

 

Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός 

Οι δύο συν δύο...

Οι δύο - ιερά τέρατα της Δεξιάς - έριξαν τα τροχιοδεικτικά βλήματά τους  στην εκδήλωση παρουσίασης για το βιβλίο του Κοττάκη!

Οι άλλοι δύο - ιερά τέρατα της κεντροαριστεράς - καλούν σε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων-  ... ΑΓΑΠΟΥΝ ΛΙΝΟΥ!

Και οι τέσσερις δεν αγαπούν... Κυριάκο ή - αναλόγως- Κούλη!

(Ορθή επανάληψη! Αν αυτό δεν είναι πρακτοριλίκη... ποιό και πότε είναι; Ο Λαφαζάνης ζήλεψε την δόξα του πάλαι ποτέ εθνικού μας εργολάβου); Π.Λαφαζάνης στο TASS για την συμφωνία του ΔΗ.Κ.Ε.Α. συνεργασίας μ.μ.επιχειρήσεων Ελλάδας-Ρωσίας

 

 

 

 
” Η ανάπτυξη της συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων Ελλάδας και Ρωσίας μπορεί να γίνει αφετηρία και ατμομηχανή για μια νέα εκκίνηση των παγωμένων ελληνορωσικών σχέσεων αλλά και την κατάργηση των παράνομων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας που εφαρμόζει η Ελλάδα” 

 

ΑΘΗΝΑ, 5 Αυγούστου. /TASS/. Η Ελλάδα και η Ρωσία μπορούν και πρέπει να αναπτύξουν πιο ενεργά τη συνεργασία μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  πράγμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ελληνορωσικών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων αλλά και στην καταπολέμηση των άδικων κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία , τις οποίες  εφαρμόζει και η Ελλάδα . Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του TASS στην Αθήνα Γιούρι Μαλίνοβ,   ο πρώην υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, επικεφαλής του  Δημοκρατικού Κινήματος  Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ) Παναγιώτης Λαφαζάνης.

(Μετά τη χθεσινή μας ανάρτηση... ) Διαφοροποιείται η Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δωρεά του Νιάρχος για την ψυχική υγεία (video)

 

λινου
Συντάκτης
Newsroom
 
 

Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η διαφοροποίησή της αφορά τη δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στην Υγείας στην οποία είνια θετική όπως είπε στη Βουλή και την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει.

Η Αθηνά Λινού σημείωσε πως είναι κάτι που έπρεπε να έχιε γίνει εδώ και δεκάδες χρόνια ενώ χαρακτήρισε την πρόταση του ιδρύματος Νιάρχος «πρωτοποριακή». 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

(Τα σχόλια δικά σας)! Ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχος στο ζεύγος Δημήτρη και Αθηνάς Λινού;

 

 

 

Mε νέες αποκαλύψεις επανέρχεται ο ιστότοπος thefaq.gr στην υπόθεση του ζεύγους Δημήτρη και Αθηνάς Λινού.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του thefaq.gr, η κα Λινού έλαβε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ “ιδρυτική χορηγία η οποία, τουλάχιστον για τα έτη 2012-2016 φαίνεται να προσεγγίζει τα 25.000.000 ευρώ!!!”

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προκαλεί εντύπωση η σιωπή του κ. Κασσελάκη για την υπόθεση των Λινών.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΟΟΣΑ: Μειώθηκε 1,9% το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα

 

ΟΟΣΑ: Μειώθηκε 1,9% το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα 

 

Το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 0,9% το α’ τρίμηνο ενώ στη χώρα μας υποχώρησε

Ανοδικά κινήθηκε το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο η εικόνα στην Ελλάδα είναι διαφορετική: παρά τις ονομαστικές αυξήσεις στον βασικό μισθό, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας (που υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και παραμένει στο περίπου 80% του επιπέδου του 2007.

Άννα Κατσούλη …ένα σεμνό τέλος…

 

 

 

Έσβησε ένας από τους τελευταίους ιστορικούς μύθους της Εθνικής Αντίστασης στον Πειραιά.
Η Άννα Κατσούλη γεννήθηκε το 1921 και έζησε όλα τα χρόνια της ζωής της στον Πειραιά.
Νηπιαγωγός το επάγγελμα, οργανώθηκε από πολύ νέα στο ΕΑΜ, έζησε  στην παρανομία μέχρι την απελευθέρωση, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε δις εις θάνατον παμψηφεί.

Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές ζητά η Ζ. Κωνσταντοπούλου

 Δηλώνει ότι στηρίζει το ήδη κατατεθέν σήμερα αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα

 

 

 

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις πυρκαγιές ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος Κωνταντίνο Τασούλα, η πρόεδρος της πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας ότι στηρίζει το ήδη κατατεθέν σήμερα αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η κυρία Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε και με το Γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε «η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που έχει ήδη ζητηθεί από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και από τον πρόεδρο της Ν.Αριστεράς κ. Χαρίτση, με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών, να συμπεριλάβει ως κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης και το έγκλημα που συντελέσθηκε στην Αττική, με την πυρκαγιά που κατέκαψε όχι μόνο το δάσος αλλά και τον αστικό ιστό, με ανθρώπινο θύμα μια εργαζόμενη γυναίκα, με θύματα αμέτρητα ζώα και πουλιά, με τραυματίες, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή κι αφήνοντας τόσους ανθρώπους πληγέντες κι ανέστιους, έγκλημα που αποτελεί κομμάτι του διαρκούς εγκλήματος των πυρκαγιών σε βάρος της χώρας».

 https://www.zougla.gr/politiki/vouli-pro-imerisias-syzitisi-gia-tis-pyrkagies-zita-i-z-konstantopoulou/

Ελλάς Ελλήνων πτωχών

 Το 50% των Ελλήνων δήλωσε το 2023 κάτω από 7.680 ευρώ εισόδημα - Μόλις το 15% του εθνικού εισοδήματος προέρχεται από ακίνητα, τόκους και μερίσματα

Ετήσιο εισόδημα έως 7.680 ευρώ, δήλωσε το 2023 στην Εφορία το 50% των φορολογουμένων με αποτέλεσμα οι Έλληνες να ανακυκλώνουν τη φτώχεια τους και φυσικά να μην μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια, που κατατρώει και αυτά τα ισχνά εισοδήματα.
Και το κράτος όμως δεν μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση, καθώς ο μέσος συντελεστής φορολόγησης να διαμορφωθεί μόλις στο 10,41%.

Άνω των 20.842 ευρώ δήλωσε μόνο το 10%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που δηλώθηκαν από 9.017.477 φορολογούμενους.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι:

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Πόσο ακριβά θα... πλερώσεις... ο Κασσελάκη την επί των εξωτερικών σύμβουλό σου - (υπάρχει Θεός και έχει μαύρο χιούμορ) - Ρένα Δούρου; Δίχως τα σφιχταγκαλιάσμά τους θα ζήταγε το κρέμασμα της Κυβέρνησης στο Σύνταγμα!

 Στέφανε, αν θες να δεις άσπρη μέρα, χάρισέ την εκεί που ανήκει: στους Τσιπραίους!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε εκεί τη Ρένα Δούρου, την οποία φώναξε κοντά του, την αγκάλιασε και της έδωσε συγχαρητήρια αναφορικά με τη απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Στέφανος Κασσελάκης: Η αγκαλιά στη Ρένα Δούρου μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα - "Συγχαρητήρια. Επιτέλους δικαιοσύνη"
 

Πιστεύετε πως υπάρχει προσπάθεια να πέσουν αλλού οι ευθύνες, γιατί υπάρχουν και καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας για πλαστογραφημένα έγγραφα όσον αφορά το αν τελικά υπήρξε εντολή εκκένωσης της περιοχής;

Όσοι φέρουν ευθύνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τη βγάλουν από πάνω τους και να τη ρίξουν κάπου αλλού. Εδώ όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που η πυρκαγιά εκτεινόταν στα όρια πέραν του ενός δήμου, η ευθύνη για την εκκένωση ανήκε στη Ρένα Δούρου, δηλαδή στην Περιφέρεια Αττικής. Η βασική υπεύθυνη για την εκκένωση ήταν η κ. Δούρου και θα προσπαθήσει να τα ρίξει όλα στην αντιπεριφερειάρχη, κ. Τσούπρα, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο για αυτήν.

(Σπύρος  Άδωνις - πανάθεμά με -Γεωργιάδης, στο  https://www.liberal.gr/politiki/ad-georgiadis-i-paraitisi-toska-egine-kathysterimena-kai-den-arkei).

Πυρόπληκτες περιοχές επισκέπτεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου 

 

Σε πυρόπληκτες περιοχές, δομές φιλοξενίας πληγέντων, δομές φιλοξενίας και περίθαλψης ζώων και πυροσβεστικούς σταθμούς μεταβαίνει σήμερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «για να εκφράσει τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στους πληγέντες, να υποστηρίξει κατοίκους, εθελοντές, πυροσβέστες και να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση».

(Λες να υπάρχει Θεός); Πεντέλη: Κάηκε το σπίτι του 65χρονου που καταδικάστηκε για τη φωτιά στο Μάτι

 

Πεντέλη: Κάηκε το σπίτι του 65χρονου που καταδικάστηκε για τη φωτιά στο Μάτι 

 

Ο 65χρονος πρωτόδικα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε κάθειρξη τριών ετών και τώρα δικάζεται στο Εφετείο.

 

Μαίνεται η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα.

Ανάμεσα στους πληγέντες είναι και ο άνδρας που έχει καταδικαστεί για τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά με τους 104 νεκρούς

«Απαράδεκτη κατάσταση, λυπάμαι που είμαι Έλληνας»: Ξεσπά κάτοικος της Πεντέλης

 «Δεν ξέρω τι ψηφίζουμε και τι πληρώνουμε», είπε ο ηλικιωμένος άνδρας, που αναγκάστηκε να αφήσει τη συσκευή οξυγόνου στο σπίτι του που απειλούταν από τις φλόγες...

 

 

 

Την απόγνωσή του εξέφρασε ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Πεντέλης, μιλώντας σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, για την κρατική διαχείριση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από την Κυριακή (11 Αυγούστου) στη Βορειοανατολική Αττική.

Ο άνδρας στην προσπάθειά του να διαφύγει από το πύρινο μέτωπο, τράκαρε με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

(Άνευ κυρίας Δούρου; Μα, Στέφανε, έχει η ΚΥΡΙΑ... έχει τεράστια εμπειρία από την ΕΝΟΧΗ στο... Μάτι! Σίγουρα μεγαλύτερη από τα... εξωτερικά! Κάτω από το... χαλί, τώρα); Φωτιά στην Αττική: Ο Κασσελάκης μεταβαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

 

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σε διάφορα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί στις 19:45 το Συντονιστικο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

(Τι δεν καταλαβαίνεις από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου... σήμερα); Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα»

 «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στο Μάτι»

 
«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στο Μάτι»
 
 

«Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων, από την πρώτη μήνυση για κακούργημα στο έγκλημα στο Μάτι, που κατέθεσαν στις 6/8/2018, μαζί με τον Διαμαντή Καραναστάση, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνη για Όλους.

«Έξι χρόνια μετά, το έγκλημα στο Μάτι με 104 νεκρούς, με δεκάδες εγκαυματίες, με εκατοντάδες θύματα, με μια ολόκληρη κοινότητα τραυματισμένη και στιγματισμένη για πάντα, εξακολουθεί να δικάζεται σαν να ήταν πλημμέλημα. Και τότε, όπως και σήμερα, μια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβαινε για τη συγκάλυψη», είπε, τονίζοντας:

Η Ηθική αυτουργία για τη σημερινή κόλαση: Το πλημέλλημα για το Μάτι και... δίχως τιμωρία πολιτικών!

 

ερωτηματικο προσωπα - aftodioikisinews.gr 

 

Πότε οι σημερινοί Έλληνες Δικαστές θα μιμηθούν τους Αναστάσιο  Πολυζωίδη και Γεώργιο Τερτσέτη;

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

{Η Δούρου πέρα από το συνεχιζόμενο αντι-ισραηλινό ντελίριο και την παγίδευση Κασσελάκη με τη μη συνομηλία με τους Ισραηλινούς (ούτε τώρα βρήκε να πει μια λέξη για την 7η Οκτωβρίου), πέρα από τον αντιδυτικισμό της, αδειάζει και τον Κασσελάκη με τη μη απάντηση στο ερώτημα, αν ο Κασσελάκης μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας}! Δούρου στο libre:Έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές τις Κασσάνδρες-Συνέδριο επανεκκίνησης

 

 Δούρου στο libre:Έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές τις Κασσάνδρες-Συνέδριο επανεκκίνησης 

 

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και κυρίως οι πολιτικές εξελίξεις, είναι τα θέματα για τα οποία μας μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τομεάρχισσα Εξωτερικών, πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Επισημαίνει: «Η γαλάζια πλειοψηφία επιχειρεί απεγνωσμένα να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν θα τα καταφέρει».

Αναλύει όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και εξηγεί ότι «η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό θα συνεχιστεί με τους αμάχους, τα παιδιά, τις γυναίκες, να πληρώνουν βαρύ τίμημα αίματος…»

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα»

 Δήλωση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την πρώτη μήνυση για κακούργημα στο έγκλημα στο Μάτι

 

 

 

«Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων, από την πρώτη μήνυση για κακούργημα στο έγκλημα στο Μάτι, που κατέθεσαν στις 6/8/2018, μαζί με τον Διαμαντή Καραναστάση, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνη για Όλους.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Κασσελάκη, το τρίτο κύμα να φοβάσαι!

Αρκάς ανοιχτά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια η κυβέρνηση – Κανείς δεν έχει το δικαίωμα  να μείνει σιωπηλός (Photo) | topontiki.gr 

Το πρώτο έφυγε... Το δεύτερο κάνει πόλεμο φθοράς... Το τρίτο είναι το πιο επικίνδυνο... γιατί έχει επιλέξει τον πνιγμό σου δια... του σφικτού εναγκαλισμού...

Αφού προσπάθησαν να σου κόψουν το αριστερό ποδάρι (ο Θεός να το κάνει αριστερό), το λαϊκιστικό (Πολάκης), έριξαν και κάποιες λεκτικές ομοβροντίες για το δεξιό σου ποδάρι, το σοβαρό, των νοικοκυραίων (Φάμμελος).

Τι κοινό έχουν Τσίπρας, Λιανού, Δούρου και Πατούλης;

 

Ερωτηματικό Θαύμα Σημεία Στίξης - Δωρεάν εικόνα στο Pixabay ... 

 

Ο ευρών κερδίζει καπιταλιστικό αντιμητσοτακικό πολιτιστικό... γλειφιτζούρι!

 

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

(Κοίτα ποιός μιλάει, ο φονιάς Κούρδων, Αρμενίων και Κυπρίων)! Η καρικατούρα του Ερντογάν για το Instagram πυροδοτεί νέα κόντρα Άγκυρας – Τελ Αβίβ

 Στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Ισραέλ Κατς αποκαλείται ο Ερντογάν δικτάτορας, ο οποίος επιτίθεται φραστικά στις ΗΠΑ και τη Δύση, λέγοντας ότι «αιχμαλωτίστηκαν από τους σιωνιστές του Ισραήλ»

 

 

Σκληρή κόντρα μέσω αναρτήσεων στο Χ σημειώθηκε μεταξύ Τουρκίας και του Ισραήλ, με αφορμή την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ισραέλ Κατς εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί τον Κατς ότι «έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον πρόεδρο μας».

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

( Ήρθε η ώρα της αλήθειας για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη! Μετά από το χέρι βοηθείας που έδωσε στον απομονωμένο Ερντογάν θα κατακουρελιάσει το αμυντικό δόγμα της Κυβέρνησής του για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ; Έχουν μετρηθεί οι επιπτώσεις για όλες τις περιπτώσεις); Ισραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

 

Ισραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος - Θα ζητήσουμε πλοία από τις δύο χώρες λέει το Ισραήλ - Ο Νασράλα, είχε προειδοποιήσει την Κύπρο σε προηγούμενη ομιλία του, να μην εμπλακεί  

Στη Μέση Ανατολή είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, καθώς η γενίκευση του πολέμου είναι όλο και πιο κοντά. Ο κόσμος βρίσκεται εν αναμονή μιας μαζικής επίθεσης της Χεζμπολάχ και του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα για δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Γαλλικού Πνεύματος από μεταπράτες ως... ‟Ελληνικότητα” ή ως... ‟Κορύβαντες Κύκνοι”!

 


Από το Όμηρο και τις Τραγωδίες ως το ζητητικό περιεχόμενο πλευρών της Ορθοδοξίας η αναζήτηση και η... οριοθέτηση  των... ορίων διαμόρφωσαν τον Έλληνα άνθρωπο.

Καλά θα κάνουν οι επαγγελματίες γαλλοτραφείς μεταπράτες να μην μας ζαλίζουν με... κουνέλια... καθρεφτάκια!

Πάντα θα είναι π.χ.: Ντε Σαντ ή Ντοστογιέφσκι;  ΞΕΝΟΣ ή ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; 

Κυρία Λιανού και ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΡΟΛΗΨΗ;

Παραφράζοντας: Τι να πω στα (ξενιτεμένα) παιδιά στην αγορά στην Ευρώπη;

Εκδορεύς


Προτιμώ να ζω στη Δύση, η οποία ξεπέρασε τον θρησκευτικό ολοκληρωτισμό με την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, από το να ζω σε Χώρα με τον ισλαμοφασισμό να ελέγχει τα μυαλά, τα στομάχια και τα... γούστα των αναπαραγωγικών οργάνων!

 



Το τελευταίο κύμα

https://rodofono.blogspot.com/

Ύστερος καπιταλισμός: Έθνη χωρίς κράτος, λαοί χωρίς πατρίδα και γη και άνθρωποι χωρίς έρμα!

 



Το τελευταίο κύμα

https://rodofono.blogspot.com/

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

("Μεταμοντέρνα" γενοκτονία στην εποχή του ύστερου καπιταλισμού, σου λέω)! Χαμηλοί μισθοί και ακρίβεια τσακίζουν την ελληνική νεολαία – Επιλέγουν την ατεκνία, λόγω φτώχειας

 


Ιδού τα αίτια της υπογεννητικότητας και του brain drain που συρρικνώνουν την πατρίδα μας - Η τραγική κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο «ανθός» της