Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

(To Oδόφραγμα έλεγε πως τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο δεν τις έκαναν τα Χρυσαύγουλα αλλά ρωσόφιλοι και προστατευόμενοι του "Σαμπίντι")! Σπείρα νεαρών ρατσιστών τρομοκρατεί τον Ασπρόπυργο

Σπείρα νεαρών ρατσιστών τρομοκρατεί τον Ασπρόπυργο


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης 
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 20χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών, ο οποίος μαζί με άλλα 40 άτομα φέρονται να έσπερναν τον τρόμο στον Ασπρόπυργο με μαζικές επιθέσεις εναντίον Αλβανών υπηκόων.
Ανάμεσα στα θύματα τους και ένας νεαρός τον οποίο ο εικοσάχρονος μαζί με άλλους συνεργούς του φέρονται να τον μαχαίρωσαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταλήξει στην εντατική και να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε στις 15 Νοεμβρίου με το θύμα να βγαίνει σταδιακά από την καταστολή έξι ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με πηγές από το «Ασκληπιείο» όπου νοσηλεύεται ο άτυχος άνδρας, θα παραμείνει σε άσχημη κατάσταση για τους επόμενους μήνες. Την ίδια νύχτα τραυμάτισαν και έναν ακόμη Αλβανό υπήκοο, φίλο του σοβαρά τραυματία, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο».

Ο δράστης, με βάση την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ασπροπύργου, που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με αλλά 40 άτομα επιτέθηκε στις 10 Οκτωβρίου κατά Αλβανών υπηκόων που βρίσκονταν στο 1ο Λύκειο Ασπροπύργου.

Τους χτυπούσαν με σιδερογροθιές και μεταλλικές ράβδους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άτομα. Με βάση τα όσα κατέθεσαν τα θύματα, μεταξύ άλλων, τους χτυπούσαν και τους φώναζαν «Γ... την Αλβανία σας». 

Τα θύματα μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Αττικό νοσοκομείο, ενώ οι δράστες τους άρπαξαν τα πορτοφόλια και τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο 20χρονος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ασπροπύργου σε καφέ της περιοχής και κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε να πει τα στοιχεία του, αλλά και να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική σήμανση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου