Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι Κούρδοι κήρυξαν γενική επιστράτευση-καθολική αντίσταση στην τουρκική εισβολή


ΚούρδοιΗ κουρδική πολιτοφυλακή στη βορειοανατολική Συρία ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από τον κουρδικό λαό να κατευθυνθεί στα σύνορα της χώρας για να αμυνθεί  με όλα τα μέσα και με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην επίθεση των τουρκικών δυνάμεων.
«Ανακοινώνουμε τριήμερη γενική επιστράτευση στη βόρεια και την ανατολική Συρία και καλούμε όλον τον κόσμο μας να πάει στα σύνορα με την Τουρκία (…) για να συμβάλλει στην αντίσταση σε αυτή την εύθραυστη στιγμή της ιστορίας μας» αναφέρεται στη δήλωση με την οποία οι κουρδικές δυνάμεις κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι Κούρδοι κάλεσαν τους πολίτες στα  άρματα λίγο αφότου ανώτατος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί σύντομα. «Ο τουρκικός στρατός, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. Σύριοι αντικαθεστωτικοί) θα διασχίσουν τα τουρκικο-συριακά σύνορα σύντομα».
«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ, τον μεγάλο σύμμαχό τους, αλλά και τον ΟΗΕ, τη Ρωσία ή ακόμη την ΕΕ, στην ανακοίνωσή τους οι κουρδικές αρχές τούς επιρρίπτουν “όλη την ευθύνη” στην περίπτωση μιας “ανθρωπιστικής καταστροφής” στην περιοχή τους.
Όλα δείχνουν ότι η εισβολή του Τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του στη Συρία δεν πρόκειται να είναι περίπατος. Οι Κούρδοι μαχητές και ο βασανισμένος Κούρδικος λαός είναι εμπειροπόλεμοι και πολύ σκληροί στο μέτωπο, ενώ θα πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών για τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Η εισβολή του Ερντογάν στην Συρία μπορεί να αποδειχθεί για αυτόν μεγάλη παγίδα ή και αν επικρατήσει η νίκη του είναι κάτι πολύ χειρότερο από πύρρειος με πολλά θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου