Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η ουρά της αλεπούς στο Γύθειο





Οι κυνηγοί, λένε, είναι φιλόζωοι. Αυτό ακούω κάθε φορά που ασχολούμαι.
Να και το τελευταίο τους από το Γύθειο.
Δυο κουτιά φυσίγγια κάνει μια ζωή. Τόσο αμείβεται όποιος φέρει στο σύλλογό τους ουρά αλεπούς ή κουναβιού.

Δεν ξέρω αν εσείς που με διαβάζετε έχετε δει αλεπουδίτσα ελεύθερη. Σα σκυλάκια πομεράνιαν είναι, μικρές και πανέξυπνες. Τους πήραμε τον τόπο τους κι έγιναν κλέφτρες, πρώτα εκείνες των παραμυθιών που κλέβουν τα κοτέτσια κι ύστερα ρακοσυλλέκτες που τρέφονται, σαν τα σκαντζοχοιράκια ,από τα σκουπίδια.

Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος είναι έλεγαν οι Ρωμαίοι κι ένας αγαπημένος μου φιλόσοφος* υποστηρίζει ότι είμαστε ο πιο μοχθηρός κι επικίνδυνος πίθηκος στη γη κι όχι μόνο για τους ανθρώπους βεβαίως. Κι όμως, δεν το συνήθισα.

Ακολουθούν πληροφορίες για την κυνηγητική περίοδο 2019-20 και η δική μου Αλεπού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου, η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20 Αυγούστου και τελειώνει στις 29 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η άδεια κυνηγιού θα είναι ακριβότερη κατά 5 ευρώ. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ, καταργούνται οι περιορισμοί σε ότι αφορά τον αριθμό των αγριογούρουνων που μπορούν να θηρεύσουν οι κυνηγοί ενώ αντίθετα μειώνεται από 10 σε 8 ανά ημερήσια έξοδο η κάρπωση τρυγονιών.
Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το κυνήγι υδρόβιων και μέχρι τότε θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τις επιτρεπόμενες ζώνες στον Αμβρακικό και τα άλλα υδάτινα πάρκα.
______________________

*'Mark Rowlands: 'Ο Φιλόσοφος με το Λύκο' και 'Τρέχοντας με την αγέλη'.

Κι αφιερώνω τη δική μου αλεπού, εμπνευσμένη εν μέρει από ένα μεθυσμένο ξενύχτι σε αττική παραλία όταν αργά στο κίτρινο φως της λεωφόρου έλαμψαν τα μάτια της μικρής εκτοπισμένης που βουτούσε στους σκουπιδοτενεκέδες. Από την 'Πόρτα Της Ληνώς' μου.





1 σχόλιο: