Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Επιστολή μέλους της οικογένειας Φράγκου στον «ιδεολογικά συγγενή» Μητσοτάκη



Επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο ετεροθαλής αδελφός της Χριστίνας Φράγκου, της Ιδιοκτήτριας του οικοπέδου που βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι.
Στην επιστολή αυτή ο δικηγόρος Αναστάσιος Ν. Φράγκος αναλύει την πολιτική καριέρα του, νεοδημοκράτη θείου του Δημητρίου Φράγκου του Αναστασίου.
Ο ίδιος παράλληλα, υπογραμμίζει πως ανησυχεί για… την εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα, ενώ ξεκάθαρα ρίχνει τα βέλη του προς την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος φέρεται να συνέταξε τις προηγούμενες ημέρες ένα κείμενο στο Facebook, μέσω του οποίου ζητούσε χρήματα, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για ψυχικό τραύμα, λόγω της θέας από τις κίτρινες σακούλες με τα πτώματα και των εικόνων από τους ανθρώπους που συνωστίζονταν στη μικρή πόρτα που οδηγούσε στο μονοπάτι της θάλασσας.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του, η οποία φυσικά, κοινοποιήθηκε και στην Καθημερινή.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας γράφω ως απλός πολίτης που ανησυχεί για την εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την κυβέρνηση και παρακρατικούς μηχανισμούς μαζικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
Είμαι ανιψιός του Δημητρίου Φράγκου του Αναστασίου που διετέλεσε ευρωβουλευτής, βουλευτής Υπολοίπου Αττικής και αιρετός νομάρχης Ανατολικής Αττικής από το έτος 1974 έως και το έτος 2003. Τυχαίνει επίσης να είμαι ετεροθαλής αδελφός της Χριστιάνας Φράγκου στο κτήμα της οποίας στο Μάτι εξελίχθηκε η τραγωδία της απώλειας είκοσι έξι αθώων συμπολιτών μας.
Την παρούσα επιστολή σας απευθύνω με εντελώς δική μου πρωτοβουλία για να προστατεύσω το όνομα της οικογένειάς μου που διασύρεται συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι πρόσωπα που υπηρέτησαν τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δεκαετίες, με ευσυνειδησία με γνώμονα το συμφέρον του λαού και με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς δέχονται συκοφαντίες και ύβρεις από θρασύδειλους που αρνούμενοι τις ευθύνες τους επιτίθενται με σφοδρότητα με όλα τα μέσα που διαθέτουν κατά αθώων.
Βέβαια μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας που εξελίχθηκε στο Μάτι Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή, όσα θα πω, σε έναν μέσο συνετό άνθρωπο μπορεί να μοιάζουν ψιλά γράμματα και ασύνδετα με την πυρκαγιά, όμως επειδή η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης που πετυχαίνουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, είμαι υποχρεωμένος να σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Ο Δημήτρης Φράγκος διετέλεσε νομάρχης Ανατολικής Αττικής για δύο θητείες από το έτος 1994 και ένθεν. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας του έχαιρε εκτιμήσεως από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.
Αναφορικά με τις φήμες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ που τον συσχετίζουν με την αυθαίρετη δόμηση στην Αττική, αυτές είναι απολύτως ψευδείς. Επειδή διαδόθηκε εσχάτως ότι ο πρώην νομάρχης παραπέμφθηκε σε δίκη για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με δήθεν παράνομες ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια, διότι ο ίδιος απηλλάγη πανηγυρικά στη δίκη που επακολούθησε. Μάλιστα, αληθές τυγχάνει ότι ο Δημήτρης Φράγκος ουδέποτε καταδικάστηκε για οποιοδήποτε αδίκημα στη ζωή του.
Την επίμαχη περίοδο (1995) η αρμοδιότητα για την ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων κτισμάτων ανήκε στο νομαρχιακό συμβούλιο του οποίου οι αποφάσεις δέσμευαν τον νομάρχη και επικυρώνονταν από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας. (Αρθρο 49 ΠΔ 30/1996 περί Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης). Ειδικότερα, οι ηλεκτροδοτήσεις που αποτέλεσαν τη βάση παραπομπής του νομάρχη σε δίκη για παράβαση καθήκοντος αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις με την 57/95 απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμόν 947/95 εγκριτική πράξη του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής. Συνεπώς, ο συσχετισμός του πρώην νομάρχη Ανατολικής Αττικής Δημητρίου Φράγκου με αυθαίρετες κατασκευές, πολλώ δε μάλλον την τραγωδία στο Μάτι είναι προδήλως συκοφαντικός και δεν έχει καμία βάση.
Ο συσχετισμός αυτός έγινε σκόπιμα επειδή η ιδιοκτήτρια του κτήματος στο οποίο βρήκαν τον θάνατο είκοσι έξι συμπολίτες μας έτυχε να είναι ανιψιά του πρώην νομάρχη.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι. Δεν επιθυμώ ούτε να κάνω μικροπολιτική πάνω σε στάχτες νεκρών, ούτε και να γίνουμε εγώ και οι οικείοι μου περαιτέρω αποδέκτες λάσπης, ύβρεων και συκοφαντίας από το παρακράτος της κίτρινης δημοσιογραφίας και το κράτος της ανομίας. Όμως θα περιοριστώ να πω ότι μία μικρή οικία που χρονολογείται από τον μεσοπόλεμο και ένα κτήμα που συνορεύει με γκρεμό δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να συνδέονται αιτιωδώς με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε παρά μόνον στην αρρωστημένη φαντασία όσων μας κυβερνούν. Τα υπόλοιπα θα κριθούν από τα δικαστήρια στο μέτρο που αυτά μπορούν να κρίνουν ανεπηρέαστα, πράγμα αμφίβολο υπό την περιρρέουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η άδικη στοχοποίηση ανθρώπων που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας χωρίς να πλουτίσουν από την πολιτική είναι μία κατάφωρα άδικη πράξη που ελπίζω ότι θα βρει την απάντησή της από τον λαό.
Μετά τιμής,
Αναστάσιος Ν. Φράγκος
Δικηγόρος Αθηνών».
https://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/epistoli-melous-tis-ikogenias-fragkou-ston-ideologika-syngeni-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου