Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθεσε μήνυση για τις φονικές πυρκαγιές κατά παντός υπευθύνου για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Δευτέρα 6/8/2018. (Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατάθεσε σήμερα η επικεφαλής της «Πλεύσης ελευθερίας» Ζωή Κωσταντοπούλου μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση χαρακτηρίζοντας τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου "Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης".

Με την μηνυτήρια αναφορά στρέφονται όπως είπε και σε δήλωση της η κ. Κωνσταντοπούλου, σε βάρος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των οποίων πράξεις και παραλήψεις συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
«Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει στην αναφορά της η κ. Κωνσταντοπούλου.
Μέσα στις 17 σελίδες αυτής περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.
«Πάρα τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρει. Προσθέτει δε ότι «Το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν « Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...».
Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπουλου αναμένεται να συσχετιστεί στη μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος των μαρτύρων διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτησή ποινικών ευθυνών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.
Χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή για 6 και πλέον ώρες οι εισαγγελείς παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην καμμένη περιοχή.­
https://www.news247.gr/incoming/minytiria-anafora-gia-ti-fotia-stin-anatoliki-attiki-katethese-i-zoi-konstantopoyloy.6638977.html?utm_source=News247_HP&utm_medium=main_column1_epikerotita&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου