Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Πυροσβεστική και Περιφέρεια στο στόχαστρο των εισαγγελέων

Πυροσβεστική και Περιφέρεια στο στόχαστρο των εισαγγελέων

Πυροσβεστική και Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελέων για απόδοση ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που στοίχισαν τη ζωή σε 94 ανθρώπους και βύθισαν στο πένθος την Ελλάδα. 

Οι ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τον ΣεπτέμβριοΣτα τέλη Αυγούστου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν για εξηγήσεις οι πρώτοι ύποπτοι, για εγκληματικές παραλείψεις και πράξεις ενώ παράλληλα αναμένονται οι καταθέσεις των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν στις φωτιές. 

Οι ύποπτοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη διά παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τον Σεπτέμβριο.



Η πυρκαγιά υποτιμήθηκε, επιβεβαίωσε στην «Καθημερινή» αξιωματούχος με άριστη γνώση των γεγονότων της 23ης Ιουλίου καθώς, όπως είπε, δεν έστειλε τις απαιτούμενες δυνάμεις ώστε να κατασβεστεί εγκαίρως. 

Προ ημερών το zougla.gr παρουσίασε δύο συγκλονιστικά έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν ότι τη «μαύρη» Δευτέρα της 23ης Ιουλίου το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση σχετικά με την κατεύθυνση της φονικής πυρκαγιάς που τελικά κατέκαψε το Μάτι.

Πρόκειται για τις ενημερώσεις του κέντρου επιχειρήσεων προς τους εμπλεκόμενους φορείς την ώρα που η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη και είχε κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Όπως αποκαλύπτεται από τις τηλεομοιοτυπίες που βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, ακόμη και την ώρα που η πυρκαγιά είχε σχεδόν φτάσει στη λεωφόρο Μαραθώνος, το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους φορείς πως η φωτιά κατευθύνεται προς τη Διώνη! Δηλαδή προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση! 

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr.

Μυστήριο με την επικοινωνία των πυροσβεστών
Μυστήριο καλύπτει τις αναφορές πυροσβεστών που επιχειρούσαν στις πυρκαγιάς για πρόβλημα στην επικοινωνία με το ελικόπτερο τύπου Έρικσον, με συνέπεια οι ρίψεις νερού σε Νέο Βουτζά και Μάτι να μη βρίσκουν στόχο.

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής διαψεύδει ότι υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία με τους πιλότους. Σε κάθε περίπτωση οι εισαγγελείς διαθέτουν υλικό από ηλεκτρονικές επικοινωνίες και γραπτά μηνύματα SMS.



Τι προκύπτει από τις μέχρι τώρα καταθέσεις
Από τις καταθέσεις προκύπτουν πολλά στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες παραγόντων της αυτοδιοίκησης αλλά και στελεχών του κρατικού μηχανισμού. 


http://www.zougla.gr/greece/article/pirosvestiki-ke-periferia-sto-stoxastro-ton-isageleon-gia-tis-fonikes-pirkagies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου