Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Έχασαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ

Έχασαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ

Ταλαιπωρία περιμένει εκ νέου χιλιάδες κατόχους μηνιαίων καρτών του ΟΑΣΑ, αφού θα πρέπει ξανά να αποστείλουν τα στοιχεία τους προκειμένου να αποκτήσουν τις προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Κι όλα αυτά λόγω μιας εμπρηστικής επίθεσης που έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα από αγνώστους στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών.


Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών.



Την καταστροφή των εγγράφων παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.



Ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της ΟΤΟΕ να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.



Aπό την πλευρά του ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα περί απώλειας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

-Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

-Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

-Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.


«Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή» καταλήγει ο Οργανισμός.


http://www.zougla.gr/greece/article/exasan-dedomena-xiliadon-epivaton-ston-oasa-1530921 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου