Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

(Όταν η ποιήτρια σηκώνει τα πόδια μέχρι τον Θεό)! «Hurriyet»: Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για την επιτυχία του τουρκικού στρατού στην Αφρίν

«Hurriyet»: Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για την επιτυχία του τουρκικού στρατού στην Αφρίν
Την υποστήριξή του στην επίθεση της Τουρκίας στην Αφρίν φέρεται να έχει εκφράσει με επιστολή του προς τον Τούρκο πρόεδρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με την «Hurriyet Daily News» ο Βαρθολομαίος επισημαίνει:

«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των  ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία»λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσθέτοντας ότι η εκκλησία προσεύχεται στο Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία.
«Είναι επιθυμία της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει  όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας», αναφέρει επίσης ο κ. Βαρθολομαίος, η επιστολή του οποίου καταλήγει:
«Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μίας θρησκείας με την τρομοκρατία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη (...) Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταφέρουν επιτυχία και η 'Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας' θα φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται»
http://tvxs.gr/news/kosmos/hurriyet-o-bartholomaios-proseyxetai-gia-tin-epityxia-toy-toyrkikoy-stratoy-stin-afrin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου