Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

(Εξαιρετικό)! Ο φτηνιάρης πολιτευτής κ. Ζουράρις…

ζουράρις
Γιώργος Χελάκης
Ο γίγαντας επί της Παιδείας Ζουράρις, το διέπραξε πάλι.
Εβρισε την ομάδα του Αρη και «εξήγησε» που ακριβώς έχει γραμμένους τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όλα αυτά βέβαια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Να τον ακούει η εκλογική πελατεία του. Να κολακεύει τα κατώτερα των οπαδικών ενστίκτων.

Γιατί ο πανεπιστημιακός και «υψηλής μόρφωσης» Κώστας Ζουράρις ξέρει πολύ καλά ότι η ψήφος δεν βρωμάει. Ιδια είναι όταν την δίνουν ευρυμαθείς πανεπιστήμονες και όταν την δίνουν οι «αμόρφωτοι ιθαγενείς» Κι επειδή τέτοιοι κατά την εκτίμηση του είναι αρκετοί, (ξανα)φρόντισε να απευθυνθεί σε αυτούς και να τους θυμίσει την παρουσία του. Να τους ενημερώσει για το «πολυκύμαντο» έργο του στο υπουργείο Παιδείας θα ήταν αντικειμενικά δύσκολο. Να απαριθμήσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει θα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο.

Ετσι, αποφάσισε να τους θυμίσει ότι μπορεί να είναι ένας από αυτούς και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή τους. Ενας οπαδός που είναι ικανός για να τους μοιάσει, να βρίσει άλλους οπαδούς και άλλες ομάδες. Στο έσχατο σημείο της ξεφτίλας, μόνο και μόνο μπας και καταφέρει να επιβιώσει εκλογικά. Μπας και καταφέρει να ξαναβγεί βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. Τι κι αν βρίζει χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική. Η βρισιά πάντα βρισιά είναι. Η πρόθεσή του σαφής, να βρει οπαδικό ακροατήριο και να θυμίσει ότι είναι ένας από αυτούς για να αποσπάσει εκλογική υποστήριξη. Και δεν είναι ανόητος ο Κώστας Ζουράρις. Αν δει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και πρέπει να αποχαιρετήσει τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου θα το κάνει. Κάποτε βρέθηκε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν έχει θέμα να βρεθεί οπουδήποτε μπορεί να υπάρξει κομματική στέγη. Οσο για τις ύβρεις, κατά τον αρχηγό και οι βουλευτές του. Ο αρχηγός Καμένος έκανε άσεμνες χειρονομίες σε αγώνα υδατοσφαίρισης.
Όλα για την βουλευτική έδρα και για την υπουργική καρέκλα. Ο Ζουράρις με το αριστερό παρελθόν αφού ψήφισε τα μνημόνια και αποδέχτηκε να διαμεσολαβεί ανάμεσα στην βούληση των δανειστών και την κοινωνία που εξαθλιώνεται, πουλάει οπαδιλίκι βρίζοντας την μισή Θεσσαλονίκη μπας και τον ψηφίσουν από την άλλη μισή. Περιφέρει το πολιτικό σαρκίο του σε οπαδικά μικρόφωνα για να ζητιανέψει ψήφους. Κάτω από τα όρια της πολιτικής ευτέλειας. Είναι μάταιο να περιμένει κανείς μια δήλωση καταδίκης του οπαδικού εμετού του από την κυβέρνηση. Όπως μετράει ο Ζουράρις τις ψήφους των ΠΑΟΚτζήδων μετράει κι ο κ. Τσίπρας την ψήφο του Ζουράρι. Ο πολιτικός ευτελισμός σε όλη την διάστασή του. Πολιτευτάδες που κατσικώθηκαν στην καρέκλα και μετέρχονται τους χειρότερους τρόπους για να γίνουν αρεστοί και να συγκρατήσουν την εκλογική πελατεία τους.
Προφητικός και εύστοχος, τους είχε πάρει χαμπάρι ο Τζίμης Πανούσης που μας αποχαιρέτησε…
Τραγούδι «Κάγκελα παντού» Τζίμης Πανούσης
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ftiniaris-politeftis-k-zouraris
http://www.iskra.gr/%CE%BF-%CF%86%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου