Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

(Όταν το νέο καιροσκοπικό φλερτ του αρχικαιροσκόπου Λαφαζάνη "δεν ασχολούταν πια με την πολιτική", για να είναι πιο εύκολος ο δρόμος του ΓΑΠ προς την μνημονιακή του εξουσία! Ουστ, ρε)! Ο κ. Τσοβόλας έκοψε τις γέφυρες με την πολιτική

Ο κ. Τσοβόλας έκοψε τις γέφυρες με την πολιτική
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας αποφάσισε οριστικά να μην πολιτευθεί στις ερχόμενες εκλογές
Καμία σχέση με την πολιτική δεν θέλει πλέον να έχει ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας ούτε σκοπεύει να πολιτευθεί στις επερχόμενες εκλογές: «Δεν ασχολούμαι πια με την πολιτική, μη με ρωτάτε ούτε για πολιτική ούτε για πολιτικούς ούτε για κόμματα, δεν ασχολούμαι...» είναι η συνηθισμένη απάντησή του όταν δέχεται «ενοχλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, ερωτήσεις που αφορούν ενδεχόμενη πολιτική επανενεργοποίησή του. Η μοναδική του ασχολία για την οποία δηλώνει υπερήφανος είναι η δικηγορία, με την οποία ως συνήγορος υπερασπίσεως ξημεροβραδιάζεται στα κακουργιοδικεία και στα πλημμελειοδικεία.

Είναι αλήθεια ότι η ζωή του κ. Τσοβόλα τώρα που απομακρύνθηκε από την πολιτική και ασχολείται αποκλειστικά με τη δικηγορία έχει αλλάξει: «Λες και τόσα χρόνια η πολιτική τού στερούσε τη ζωή» λένε οι φίλοι και οι συνεργάτες του, που συχνά τον επισκέπτονται στο γραφείο του για «πολιτική συζήτηση και ενημέρωση». Περισσότερο όμως τον ενδιαφέρει να ομιλεί για τις δικαστικές μάχες που δίνει καθημερινά και αν «ο δικός του» (έτσι ονομάζει συνήθως τους πελάτες του) κέρδισε ή όχι τη δικαστική μάχη. Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν συνεχώς στα δικαστήρια ως συνήγορος υπερασπίσεως στη δίκη των πρυτάνεων του Παντείου.
Το ΠαΣοΚ επιθυμεί την επάνοδό του αλλά δεν τον έχει ακόμη πλησιάσει, ίσως επειδή έκανε γνωστές εγκαίρως τις προθέσεις του. Ο Γραμματέας της ΚΕ κ. Ν. Αθανασάκηςεπιβεβαιώνει ότι δεν έγινε ακόμη καμία προσπάθεια προσέγγισης ούτε σ' αυτόν αλλά ούτε στα δύο παιδιά του, Κωνσταντίνο, που κάνει την ειδικότητά του καρδιοχειρουργού, και Λυδία, η οποία είναι δικηγόρος και εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της. Ορισμένες περιφερειακές οργανώσεις του ΠαΣοΚ τον έχουν προτείνει βεβαίως ως υποψήφιο αλλά ουδόλως ενδιαφέρει αυτό τον κ. Τσοβόλα.
Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η είδηση περί επιστροφής του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ στο ΠαΣοΚ, την οποία αναπαρήγαγαν αρκετά ΜΜΕ με την ευκαιρία του πρόσφατου προγραμματικού συνεδρίου του κόμματος (στο οποίο, αν και εκλήθη, δεν παρέστη διότι προτίμησε την εργασία του στο δικαστήριο), ενόχλησε τον κ. Τσοβόλα και απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την περίπτωση επανόδου του στο κόμμα.
Αλλωστε ο ίδιος ήδη από το 2004 θέλοντας να δώσει οριστικό τέλος στην πολιτική, όχι μόνο διέλυσε το ΔΗΚΚΙ μετά τις ευρωεκλογές αλλά επέστρεψε και την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνταν το κόμμα του και η οποία σήμερα φυλάσσεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=181533

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου