Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Εικόνες ντροπής

Εικόνες ντροπής

Νίκος Χριστοφάκης

Νέο video έρχονται στο φως από την ένταση που προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης σε σχολείο στο Πέραμα, επί της οδού Νίκης 61, σχετικά με το ζήτημα της φοίτησης προσφύγων μαθητών. 


Εκεί βρέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, με τον οποίο είχαν φραστικό επεισόδιο γονείς που δεν έχουν πρόβλημα με τη φοίτηση των προσφύγων

  http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_09nzq7qb/embed/dynamic 
Στη συνέχεια, περίπου στις 13.00, ο δήμαρχος Περάματος με το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκαν στο σχολείο και αποδοκιμάστηκαν από γονείς που αντιδρούν στο συγκεκριμένο μέτρο.

Προκαταρκτική εξέταση

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο και παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά για να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν πειθαρχικά αδικήματα. 

Μετά το περιστατικό, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν
 αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου και ενήργησαν όπως έπρεπε.

Ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που στο σχολικό συγκρότημα υπήρχαν μαθητές.

Το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο αναμένεται να εξεταστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

Σημειώνεται ότι οι τα προσφυγόπουλα έχουν ήδη λάβει εθελοντική διδασκαλία στον καταυλισμό προσφύγων και πρόκειται να εμβολιαστούν.

Κοινή ανακοίνωση σωματείων εργαζομένων του Πειραιά ενάντια στην επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο

Την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων του Πειραιά.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, αναφέρουν:

Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.

Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.

Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής του Πειραιά να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν τον θάνατο και την προσφυγιά.


http://www.zougla.gr/greece/article/ikones-ntropis-1410826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου