Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

(Προς ακροδεξιούς): Γνώριζαν για την έκβαση της εισβολής

Γνώριζαν για την έκβαση της εισβολής

Έγγραφο - ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το πόσο καιρό προετοιμαζόταν ο «Αττίλας» και ο το δράμα της Κύπρου.

Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ΄ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών ΕΔ και στην Ελλάδα. Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις. 


​Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή μαζί με το προδοτικό πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967
Αναφέρονται επίσης λεπτομέρειες για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις, γίνεται σύγκριση δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας και επισημαίνεται το πλεονέκτημα που ΄χει η δεύτερη στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.

Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα πιθανότητα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή ταυτόχρονα με το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.
Η ανάλυση της CIA εκτιμά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό που μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι σε 12 ώρες στην Κύπρο μέσω θαλάσσης και αέρας. Όλα αυτά αφού έχουν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με την πλήρη συνεργασία των χουντικών.

Όλα συνέβησαν, αφού είχαν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα:


http://www.zougla.gr/greece/article/gnorizan-gia-tin-ekvasi-tis-isvolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου