Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

(Συριζαίικες γραφικότητες! Κομματική μαντροσκυλική γραφίδα εναντίον αστικοκανικής φωνής)! Ο Καρτερός της «Αυγής» εναντίον Χρυσόγονου

Ο Καρτερός της «Αυγής» εναντίον Χρυσόγονου

Συνέχεια στην κόντρα Χρυσόγονου - Μαξίμου, που ξέσπασε μετά από δηλώσεις του ευρωβουλευτή ότι έχει να δει τον πρωθυπουργό δύο χρόνια αφήνοντας αιχμές ότι ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από Καρανίκα και Νοτοπούλου, δίνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυγή» Θανάσης Kαρτερός.

Σε άρθρο του στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός γράφει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Κώστα Χρυσόγονο:
Δεν μ’ αρέσετε, λοιπόν, κύριε Χρυσόγονε. Δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους –και δεν εννοώ τον Τσίπρα- που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος –ο Σκάι- στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε, επικρίνετε, κλπ. Δεν μ’ αρέσει τέλος η έπαρση που πλημμυρίζει τα λόγια σας και κάνει το δίκιο σας –αν έχετε κάποιο τέτοιο- να χρειάζεται σωσίβιο.
Στο τέλος του άρθρο μάλιστα, του ζητά -εμμέσως πλην σαφώς- να παραιτηθεί.
«Δυστυχώς, όμως, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές. Εσείς αντίθετα, αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους του Μαξίμου, λάθος ευρωπαϊκή ενημέρωση, και λάθος ψηφοφόρους –ένα τμήμα τουλάχιστον των οποίων δεν τους μπορείτε- διορθώστε τα όλα με μια απλή κίνηση. Την οποία ξέρετε» καταλήγει το άρθρο. 
Το πλήρες άρθρο του Θανάση Καρτερού είναι το εξής:
«Είδα πρωί-πρωί χτες τα Νέα, να καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση «σέρνει» την αξιολόγηση και «ξορκίζει» τις εκλογές. Ουφ, σκέφτηκα, για να συνεχίζει ο ΔΟΛ τη δημοσιογραφία του λύκου στα πρόβατα, δεν μάσησαν οι δικοί μας από την προβιά του. Αλλά πριν προλάβω να χαρώ ήρθε ο Χρυσόγονος να με ξαποστείλει σε μεγάλο προβληματισμό. Διότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής καταγγέλλει τον πρωθυπουργό, ότι δεν τον καλεί να τον ενημερώσει –τον Τσίπρα!- για τα ευρωπαϊκά θέματα. Τσουβαλιάζει περιφρονητικά και ονομαστικά –περί ήθους λάσπη- και κάποια πρόσωπα του Μαξίμου. Προβαίνει και σε λεονταρισμούς του είδους «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».
Μιας και έχω το δικαίωμα να εκλάβω ως προσωπική την πρόκληση –σ’ όποιον αρέσουμε είπε, κι ένας όποιος είμαι κι εγώ- μπορώ να πάρω θέση επί του θέματος που θέτει ο ευρωβουλευτής και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων. Δεν μ’ αρέσετε, λοιπόν, κύριε Χρυσόγονε. Δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους –και δεν εννοώ τον Τσίπρα- που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος –ο Σκάι- στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε, επικρίνετε, κλπ. Δεν μ’ αρέσει τέλος η έπαρση που πλημμυρίζει τα λόγια σας και κάνει το δίκιο σας –αν έχετε κάποιο τέτοιο- να χρειάζεται σωσίβιο.
Καθώς όμως ανήκω σε κείνους για τους οποίους επαίρεστε ότι δεν θα μπορέσετε, να σας θυμίσω ότι σας εκλέξαμε για να μπορείτε. Για όλους μας. Όχι μόνο για κείνους που αρέσετε, αλλά και για κείνους που όταν σας ακούνε να μιλάτε στον Σκάι, όπως μιλήσατε χτες, τους έρχεται να κόψουν το χέρι τους. Δυστυχώς, όμως, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές. Εσείς αντίθετα, αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους του Μαξίμου, λάθος ευρωπαϊκή ενημέρωση, και λάθος ψηφοφόρους –ένα τμήμα τουλάχιστον των οποίων δεν τους μπορείτε- διορθώστε τα όλα με μια απλή κίνηση. Την οποία ξέρετε.
Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσατε κάποτε. Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, αν ο Τσίπρας έχει, όπως λέτε, πρόβλημα ενημέρωσης για τα θέματα της Ευρώπης, εμείς είχαμε πρόβλημα ενημέρωσης για τα θέματα Χρυσόγονου…
http://tvxs.gr/news/ellada/o-karteros-tis-aygis-enantion-xrysogonoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου