Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Η Ρούπα κατηγορείται για σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσηςΠροφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλη Ρούπα και 25χρονη συγκατηγορούμενη της από τον εισαγγελέα και ανακριτή.
Οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν και δέχθηκαν τη συμμετοχή τους μόνο στον «Επαναστατικό αγώνα».

Οι κατηγορίες αφορούν την συμμετοχή τόσο της Πόλας Ρούπα όσο και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, σε νέα τρομοκρατική οργάνωση -όχι στον «Επαναστατικό Αγώνα»- σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:
• Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
• Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η 48χρονη Ρούπα βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο φώναξε: «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο «Παίδων» τα σκουλήκια… Είναι αιχμάλωτος πολέμου έξι χρονών παιδί», ενώ και ενώπιον του Εισαγγελέα η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημα της να αναλάβουν την φροντίδα του 6χρονου γιου της, η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί: «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα», τονίζει και χαρακτηρίζει «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. » Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της «εξόδου από την κρίση…» επισημαίνει η 48χρονη.
Η νεαρή που συνελήφθη μαζί της φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και επίσης ότι είναι μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».
Η 25χρονη προαναγγέλλει επίσης πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί «το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη» σε συγγενικά τους πρόσωπα.
http://tvxs.gr/news/ellada/i-roypa-katigoreitai-gia-systasi-neas-tromokratikis-organosis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου