Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

"Προστατέψτε το παιδί μου"

"Προστατέψτε το παιδί μου"
Σε τρεις όμορους δήμους στα νότια προάστια της Αττικής είχε στρέψει την προσοχή της η Αντιτρομοκρατική το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των ερευνών της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.
Σε κατοικία επί της οδού Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, συνελήφθη στις 07.00 το πρωί μία 25χρονη, για υπόθαλψη εγκληματία​
Η 48χρονη καταζητούμενη συνελήθη το πρωί της Πέμπτης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη. Η Πόλα Ρούπα μεταφέρθηκε αρχικά στο Εφετείο Αθηνών και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει την καταζητούμενη τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο δεν προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή της, καθώς ήθελαν να διαπιστώσουν -μέσω παρακολούθησης- ενδεχόμενες διασυνδέσεις της με άλλα άτομα και να σιγουρευτούν ότι επρόκειτο για την 48χρονη. Τελικά, ελήφθη η απόφαση για την πραγματοποίηση επιχείρησης το πρωί της Πέμπτης, παρουσία εισαγγελέων και με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προχθεσινή σύλληψη ενός ληστή στη Νέα Σμύρνη (υπόθεση «Γερμανός», απαγωγή επιχειρηματία) οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη της Ρούπα. Ο 37χρονος ποινικός θεωρείται βασικός ύποπτος για τη ληστεία σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην Πεύκη.

H 48χρονη, με αλλαγμένα τα χαρακτηριστικά της (κοντό καστανό μαλλί), ήταν μαζί με τον γιο της και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Από την αστυνομία διαψεύδονται πληροφορίες ότι στην τσάντα της είχε πιστόλι. Κατά άλλες πηγές, αυτό που είπε στους αστυνομικούς ήταν «προστατέψτε το παιδί μου». Το αγόρι παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τέθηκε υπό την εποπτεία εισαγγελέα ανηλίκων.

«Ξεκινώ απεργία πείνας, ζήτω η επανάσταση»

Σε δήλωσή της η Πόλα Ρούπα – την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ – αναφέρει: «Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση». 

Υπενθυμίζεται ότι σε κατοικία επί της οδού Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο συνελήφθη στις 07.00 το πρωί μία 25χρονη φοιτήτρια Κ.Α., για υπόθαλψη εγκληματία. Η αστυνομία ερευνά εάν η συγκεκριμένη γυναίκα φιλοξενούσε απλώς τη Ρούπα και το παιδί της ή είχε και συμμετοχή σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Σε πρώτη φάση, πάντως, προκύπτει ότι ο ρόλος της ήταν η φύλαξη του μικρού παιδιού των Μαζιώτη-Ρούπα. 

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους των δύο διαμερισμάτων για τον εντοπισμό στοιχείων, αλλά και γκαράζ που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου στην περιοχή του Αλίμου, όπου φέρεται να εντοπίστηκε οπλισμός.





Σε βάρος της Πόλας Ρούπα εκκρεμούν:
  • απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης έως και το 2010
  • ένταλμα σύλληψης από τον 15ο τακτικό ανακριτή, από το 2014, που αφορά στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα από το 2010 και μετά και συνδέεται, μεταξύ άλλων, «με τα αδικήματα της συγκρότησης-διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού»
  • απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το 2016, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, για την τοποθέτηση βόμβας στις 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει με προκήρυξη ο Επαναστατικός Αγώνας.
Επιπλέον:

α) Από την Αντιτρομοκρατική έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο, στις 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κύρια ανάκριση από τον ειδικό ανακριτή-εφέτη Αθηνών.

β) Έχει προκύψει η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία», στις 25 Ιουνίου 2015, με λεία 125.000 ευρώ.

γ) Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν πιθανή συμμετοχή της στη ληστεία που σημειώθηκε σε τράπεζα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με λεία περίπου 180.000 ευρώ.











 http://www.zougla.gr/greece/article/prostatepste-to-pedi-mou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου