Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Ο ΤσΗΠΑς, ο πρωθυπουργός, στο Πέραμα: Το πιλοτικό πρόγραμμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και το εθνικό καθήκον των εφοπλιστών να επιλέγουν ναυπηγεία(!) ‒ ΚΚΕ: Με ντεκόρ το Πέραμα της ανεργίας και της φτώχεια ‒ Βαγγέλης Κορακάκης: Από το Πέραμα δεν έχει πέρασμα (VIDEO)ΑΛΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Φιέστα «φιλολαϊκής πολιτικής» με ντεκόρ το Πέραμα της ανεργίας και της φτώχειας
Σάββατο 30/01/2016 - 13:3
Νέα φιέστα για να «δείξει» το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έστησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά με ντεκόρ το Πέραμα της φτώχειας και της ανεργίας.

ΚΚΕ: Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ψίχουλα
Σε σχόλιό του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πέραμα, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Κάθε φορά που η κυβέρνηση υλοποιεί ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ο πρωθυπουργός στήνει και μια φιέστα, με ντεκόρ περιοχές, οι οποίες μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, που οξύνει η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Έτσι έγινε και σήμερα στο Πέραμα.
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παρουσιάσει φιλολαϊκό προφίλ, υποσχόμενος δρόμους και γεύματα στα σχολεία, την ώρα που τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μαστίζει η ανεργία, που η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, την ώρα που τα γεύματα θα έπρεπε να ήταν δεδομένα για όλα τα σχολεία.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος, δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ψίχουλα, αντίθετα έχει χρέος να βαδίσει το δικό του αγωνιστικό δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τα δικαιώματά του».

Συνοδευόμενος από κουστωδία υπουργών (Ν. Φίλης, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου, Θ. Δρίτσας, Δ. Βίτσας, Αλ. Χαρίτσης) και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου συνομίλησε συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη, είδε μαζί του σχεδιαγράμματα και χάρτες και μίλησε μαζί του μπροστά στις κάμερες και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της πόλης και αποχώρησε.
Ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε «δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης» και «ανάπτυξης» για την ευρύτερη περιοχή. Έκανε λόγο για ένα «πιλοτικό πρόγραμμα» στο Πέραμα και άλλους 16 δήμους για «απασχόληση», «κατάρτισης και πιστοποίησης» ανέργων, για την επανένταξη στην εργασία»,λέγοντας ότι θα έχει οκτάμηνη διάρκεια και θα αφορά περίπου 500 από το Πέραμα. 
Το πρόγραμμα θα γίνει
«σε συνεργασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του δημοσίου, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο βαθμό που αντιλαμβάνεται την κοινωνική  ευθύνη». Και κάλεσε εταιρείες με υψηλή κοινωνική ευθύνη και ιδιώτες που θέλουν να συμβάλλουν για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης, να ενώσουν τις δυνάμεις μαζί μας, προκειμένου να βρούμε τους πόρους, όχι μόνο για να ανακουφίσουμε πληγές, αλλά για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση».
Είπε επίσης ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα παροχής «ζεστού γεύματος» σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης,  ανάπτυξη υποδομών στην πόλη με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και εκσυγχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Σε ό,τι αφορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,
παρέπεμψε στο... «εθνικό καθήκον των εφοπλιστών να επιλέγουν ελληνικά ναυπηγεία και είπε ότι «έχουμε διαρκή διάλογο» μαζί τους «και ασκούμε πίεση».
Επίσης, προανήγγειλε μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πέραμα

Στίχοι -  Μουσική - Τραγούδι:  Βαγγέλης Κορακάκης

Ένα σπουργίτι μες στο Πέραμα κρυώνει
ένα καράβι βλαστημάει τη σκουριά
κι εμείς που μείναμε μες στη ζωή μας μόνοι
λες και μας δώσαν την κατάρα τη βαριά,
λες και μας δώσαν την κατάρα τη βαριά.

Από το Πέραμα δεν έχει πέρασμα
μόνο φαρμάκι και χτικιό για κέρασμα.

Πώς να ριζώσεις σ’ έναν τόπο που ματώνει
που πριν την ώρα το κορμάκι μας γερνά
πώς ν’ αντικρίσεις τη χαρά που μαραζώνει
κι αυτή τη νύχτα τη σκληρή που δεν περνά,
κι αυτή τη νύχτα τη σκληρή που δεν περνά.

Από το Πέραμα δεν έχει πέρασμα
μόνο φαρμάκι και χτικιό για κέρασμα.

Μέσα στο Πέραμα στον ήλιο και στη σκόνη
εκεί μας χάρισε ο Θεός τη συμφορά
σε ένα σπίτι δίχως πόρτα και μπαλκόνι
κι ένα αγκάθινο στεφάνι στην καρδιά,
κι ένα αγκάθινο στεφάνι στην καρδιά.

Από το Πέραμα δεν έχει πέρασμα
μόνο φαρμάκι και χτικιό για κέρασμα.

http://zbabis.blogspot.gr/2016/01/O-TsHPAs-o-prothypourgos-to-pilotiko-programma-tis-idiotikis-protovoulias-kai-to-ethniko-kathikon-ton-efopliston-na-epilegoun-nafpigeia-KKE-Me-ntekor-to-Perama-Korakakis-Apo-to-Perama-den-ehei-perasma-video.html

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή