Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

(Επιστολή του Γ.Χαρίση ) - Επιστολή αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, απεργούς πείνας


Φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
(26/06/2014)
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
    Μέχρι τώρα, και για πολλά χρόνια, η όποια επικοινωνία μας γινόταν συνήθως για ζητήματα που έχουν σχέση με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και με ζητήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Όπως όμως θα γνωρίζετε αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει απεργία πείνας φυλακισμένων, περίπου 4.000 σ' όλες τις φυλακές της χώρας, αντιδρώντας στο νσχ που συζητιέται αυτές της μέρες στη βουλή και αφορά την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, όπου ουσιαστικά στερούνται των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του ανθρώπινου πολιτισμού.

    Στην πιο μαζική κινητοποίηση κρατουμένων, και μάλιστα με την μορφή της απεργίας πείνας, που συμβαίνει στη χώρα μας, υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σιωπή από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως δεν είναι τυχαία και η αυτηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος, το οποίο συμβαδίζει με τον περιορισμό βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
    Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η αφαίρεση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, η ανατροπή του εργατικού δικαίου και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, όπως της ΔΕΗ αυτές τις μέρες, απαιτούν τη λήψη αυταρχικών-αντιλαϊκών μέτρων και την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Ο αγώνας κατά συνέπεια των φυλακισμένων και ιδιαίτερα των πολιτικών κρατουμένων, ένας εκ των οποίων είναι και ο γιος μου Φοίβος Χαρίσης, είναι και αγώνας όλων των προοδευτικών πολιτών και των κοινωνικών αγωνιστών, των διανοουμένων και των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.
Θεωρώ ότι και εσείς, σαν δημοσιογράφοι θα κάνετε το καθήκον σας, θα ενημερώσετε και θα ευαισθητοποιήσετε την κοινή γνώμη, με στόχο να μην περάσει αυτό το νσχ και να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν.
Αύριο, Παρασκευή 11 Ιούνη, στις 11πμ, έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Λεωφόρο Μεσογείων θα υπάρξει  κινητοποίηση συγγενών  και φίλων των κρατουμένων και θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, που  μετατρέπει τη φυλάκιση, σε μια ζωή χωρίς ελπίδα, σε λευκό θάνατο.

Χαρίσης Γιώργος, πατέρας του Φοίβου Χαρίση, κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.



https://mail.google.com/mail/u/0/?hl=el#inbox/146d91f754da5780

1 σχόλιο:

  1. Περιμενω πως και τι να ξημερωσει. Αυριο η συγκεντρωση δεν ειναι μονο για τους συγγενεις και φιλους των φυλακισμενων! Αυριο,η συγκετρωση-διαμαρτυρια ειναι για ολους μας! Για να μπορουμε να βλεπουμε ισια στα ματια τα παιδια μας! Για να μην εχουμε στις πλατες μας ,το αισχος και την ντροπη! Για μια σταλα ανθρωπια αν μας εμεινε και αυτη! Αυριο ειναι ευκαιρια να ξεπλυνουμε την ντροπη και το λαθος που λεγεται Βαρκιζα! Διαφορετικα......αλλος θα ειναι ο εχθρος!! Σαμαρας και Μπενυ θα ερθουν δευτεροι!! Αλλου θα γινει παλιν το ξεπουλημα! Υπομονη μεχρι αυριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή