
Θλιβερή πρωτιά κατέχει ο Ν. Ηρακλείου στις αυτοκτονίες, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξανδρος Βγόντζας, ο Νομός Ηρακλείου είναι πρώτος σε αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα από το 1999 και έπειτα.
Μάλιστα ο κ. Βγόντζας δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά και τα απανωτά κρούσματα που καταγράφονται συνολικά στην Κρήτη, το Ηράκλειο θα διατηρήσει αυτή τη «μαύρη» πρωτιά.
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής στάθηκε στο γεγονός πως το Ηράκλειο παραμένει χωρίς Κέντρο Ψυχικής Υγείας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία του, ενώ τόνισε πως καθοριστικό ρόλο στην «ευκολία» με την οποία ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, διαδραματίζει και το αλκοόλ, καθώς υπό την επήρειά του κάμπτονται οι όποιες αναστολές.
Πηγή: flashnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου