Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

(Λαπάς και ρωσική σαλάτα, κομματικές και αλλοξο...τέτοιες ελέγχουν το πολιτικό σκηνικό! Και οι Πασόκοι θέλουν να φέρουν τη Νέα Αλλαγή)! Δ.Παπανώτας-Πήγαινε για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-”Χρέος μου να ψηφίζω και Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ”

 

Εδώ που φτάσαμε  τι ΣΥΡΙΖΑ , τι ΠΑΣΟΚ , αφού είναι δυο κόμματα στη συσκευασία του ενός : του ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ και στην ουσία δυο τμήματα εκ των τριών του ενιαίου κόμματος της ” ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚΟ-Νεο Δημοκρατίας ”

Στην στην ουσία υπάρχει μια μεγάλη παράταξη η ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τρεις συνιστώσες και τις παραφυάδες αυτής φανερές και κρυφές. 

Κ.Μ.

Μπορεί ο Δημήτρης Παπανώτας να σκέφτοταν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε όμως κανονικά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

Ο Δημήτρης Παπανώτας που είχε βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απομακρύνθηκε λόγω παλαιότερων δηλώσεών του που ήρθαν στο φως, εθεάθη χθες σε εκλογικό κέντρο στην Αρτέμιδα να ψηφίζει για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha δήλωσε αρχικά δικαιολογώντας την απόφασή του: «Ψηφίζω για το ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω πως είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού πολίτη να μετέχει στις διαδικασίες τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο κα

ι του ΣΥΡΙΖΑ διότι ο στόχος είναι ένα ενιαίο προοδευτικό μέτωπο ώστε να υπάρξει μια εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας για να σταματήσουμε να υποφέρουμε από την νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή».

Παπανώτας: «Ένα μήνυμα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

«Νομίζω το να ψηφίσεις σήμερα για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δίνει ένα μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία ότι υπάρχει εναλλακτική, γιατί νομίζουν ότι κυβερνούν χωρίς αντιπολίτευση και επίσης δίνει ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει όλη αυτή η φαγωμάρα εκεί μέσα. Χθες είχαμε πάλι τρελά πράγματα την Κεντρική Επιτροπή. Να πάρουν και αυτοί ένα μήνυμα ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές στον προοδευτικό χώρο», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:

 

«Στις ευρωεκλογές ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο κομμάτων. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους προοδευτικούς πολίτες ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν μια επιλογή, να συγκυβερνήσουν».

 https://iskra.gr/d-papanotas-pigaine-gia-proedros-tou-syriza-chreos-mou-na-psifizo-kai-proedro-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου