Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Greenpeace: Tο 31% των αγροκτημάτων στην Ελλάδα έχει χαθεί

 Η μείωση αφορά αποκλειστικά τα αγροκτήματα μικρής κλίμακας, που έχουν στη χώρα μας συρρικνωθεί κατά 37%

 

 

 

Νέα μελέτη της Greenpeace που δημοσιεύθηκε σήμερα αποκαλύπτει πώς οι αγρότες της ΕΕ πιέζονται να βιομηχανοποιηθούν, εφαρμόζοντας τις πιο καταστρεπτικές γεωργικές πρακτικές, προκειμένου να παραμείνουν στο επάγγελμα και να μην σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η μελέτη δείχνει την αδικία που επικρατεί στον αγροτικό τομέα και το χάσμα ανάμεσα στα αγροκτήματα μικρής κλίμακας που δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν και στα αγροκτήματα βιομηχανικής κλίμακας που καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων επιδοτήσεων και των κερδών που παράγονται από τον αγροτικό κλάδο. Αυτό το χάσμα δημιουργείται και συντηρείται από την άνιση κατανομή των δημόσιων επιδοτήσεων και της ιδιωτικής χρηματοδότησης που ευνοεί τα αγροκτήματα βιομηχανικής κλίμακας και από την πολιτική αποτυχία στην αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων.

«Αυτή η τρέλα με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνει αθώους»

 «Ο γιος μου πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική και τον σκότωσαν», δηλώνει ο Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του Ίωνα, που βρήκε τραγικό τέλος στην «τυφλή επίθεση» στο Τελ Αβίβ

 

 

 

Ο Δημήτρης Καρούσης, ο πατέρας του 26χρονου Ίωνα που έχασε τη ζωή του στο Τελ Αβίβ κατά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, περιέγραψε το χρονικό του δράματος που έζησε, περιμένοντας να ακούσει έστω και κάτι για το παιδί του προτού ανακοινωθεί η τραγική είδηση του θανάτου του.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος νεαρός σκοτώθηκε στην περιοχή Γιάφα, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν στον κόσμο με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα.